Almanegra Audiovisual dóna un pas en la formació dels estudiants de Secundària

Productora Almanegra Audiovisual

En Jona Fernández (camisa blava) ensenyant als estudiants del Centre Escolar Empordà una de les càmeres de la productora Almanegra Audiovisual

Almanegra Audiovisual va participar en una prova pilot emmarcada en una Jornada de ‘Workshop’, organitzada pel Centre Escolar Empordà, per oferir un tast de tot els passos a seguir en la realització  i producció d’un vídeo

Almanegra Audiovisual
En Jona Fernández (camisa blava) ensenyant als estudiants del Centre Escolar Empordà una ‘Steady Cam’ de la productora Almanegra Audiovisual

El passat mes d’abril el Centre Escolar Empordà va portar a terme una Jornada de ‘Workshop’ al voltant de la robòtica, el disseny, l’oratòria, la química i l’audiovisual, entre d’altres matèries, destinats als estudiants de Secundària.
Va ser una prova pilot d’uns tallers que, en principi, es portaran a terme al curs vinent i que s’emmarquen dins els nou model de batxillerat que vol implantar el centre educatiu  per tal de millorar la formació que reben els estudiants.
Així, està previst que pel matí, en horari intensiu, els alumnes cursin les assignatures del currículum escolar marcat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat, i per la tarda, de manera voluntària i per aquells que ho desitgin, es realitzaran uns tallers pràctics en cadascú dels camps esmentats. Uns tallers pràctics i dinàmics per tal d’estimular la creativitat de l’alumnat, i a la vegada per a que els estudiants tinguin l’opció de conèixer més clarament, a través d’aquestes classes pràctiques, quina és la seva veritable vocació professional.

Un nou model d’educació del joves del Centre Escolar Empordà que s’està acabant de perfilar per iniciar a impartir-ho a partir del curs vinent.

Productora Almanegra Audiovisual
L’Anna Arjol (dreta) explicant com funciona el material de gravació

I entre els tallers que s’impartiran està el d’Audiovisual, i la direcció del centre educatiu ha pensat en la productora de Roses, Almanegra Audiovisual, per la preparació professional, tot i la seva joventut, que atresoren els seus responsables, l’Anna Arjol i en Jona Fernández.

Tots dos van ser-hi durant el ‘Workshop’ celebrat al Centre Escolar Empordà per ensenyar als alumnes interessats quatre pinzellades del que envolta el món del vídeo, és a dir, la gravació, la realització, l’edició i la postproducció d’un treball audiovisual.

Pinzellades que van ser molt ben rebudes pels estudiants, que en futur volen professionalitzar-se en el món de la realització d’un vídeo documental, musical, esportiu o de qualsevol altre índole, és a dir, des de fer el guió per tenir clar que és el que es vol, passant per la filmació i acabant amb en l’edició i postproducció per tal d’obtenir el resultat final.

Productora Almanegra Audiovisual
Els alumnes del Centre Escolar Empordà amb una Steady Cam a les seves mans

Fins i tot els responsables d’Almanegra Audiovisual van deixar manipular als alumnes les càmeres d’última generació de la productora, tot i que els estudiants, sabent de la fragilitat d’aquest material, no van gosar a utilitzar-lo gaire.

I amb la participació en aquest ‘Workshop’ Almanegra Audiovisual, va donar un pas en la formació dels estudiants de Secundària. I si finalment el Centre Escolar Empordà duu a terme aquest nou model educatiu, el curs vinent la Productora de Roses donarà un altre pas per ja si endinsar-se en l’educació reglada dels joves de Roses.