Als ciclistes de Roses només els hi queda superar l’etapa més llarga per assolir el repte de la Transpyr

Transpyr Coast to Coast 2018

Els quatre ciclistes de Roses ahir abans d'iniciar la cinquena etapa de la Transpyr

Si finalitzen la etapa reina de la Transpyr, la més llarga i la més dura, la darrera de dissabte serà cosir i cantar

Transpyr Coast to Coast 2018
Els quatre ciclistes de Roses ahir abans d’iniciar la cinquena etapa de la Transpyr

Una altra etapa superada, gràcies a les proteïnes ingerides el passat dimecres, pels components del Club Ciclista Roses, que els va portar d’Aínsa a Jaca. Jano Martínez, Guerau Carrion i ‘Ani’ Díaz van invertir més de 6 hores en cobrir els 130 km que separaven aquestes dues poblacions del Pirineu Aragonès, mentre que Juan M. Fernández ho va fer més tard, ja que el seu ritme és el d’un motor dièsel.

La climatologia els va respectar també ahir. La pluja va brillar per la seva absència, tot i que “el cel estava ennuvolat, la qual cosa ens ha anat molt bé per pujar els ports que tenia l’etapa”, va afirmar Díaz.

I avui afronten l’etapa reina de la Transpyr Coast to Coast 2018, en la qual el pilot ciclita deixarà la Comunitad d’Aragó per entrar a Navarra i arribar fins a Auritz/Burguete, població definida com “el territori més maleïdament salvatge dels Pirineus”. Etapa reina perquè és la més llarga, 168 km, i la més dura, amb 3.450 metres de desnivell positiu.

Si aconsegueixen arribar tots quatre a Burguete tindran el repte de la Transpyr a la seva butxaca, ja que la setena i última etapa de la cursa serà, principalment, per gaudir del paisatge sabent que l’objectiu s’ha complert.