Als ciclistes rosincs de la Transpyr els queda només l’etapa d’avui per assolir el repte

Transpyr 2016

Els 4 ciclistes de Roses a a la sortida de Jaca, amb Quim Coll vestit de carrer

Un dels quatre ciclistes rosincs de la Transpyr ja no obtindrà el diploma de ‘finisher’ en arribar a Hondarribia

Transpyr 2016
Els 4 ciclistes de Roses a a la sortida de Jaca, amb Quim Coll vestit de carrer

Etapa infernal la que van viure ahir els participants de la Transpyr en quant a la meteorologia, ja que transcorre amb molta fred i molta pluja. Estaven avisats, ja que les previsions marcava un temps advers per anar en bicicleta, per la qual cosa el president del Club Ciclista Roses, Quim Coll, va renunciar a sortir. El problema va venir originar pel refredat que va replegar abans de sortir des de Roses, i que no va acabar de fer net.

Per tant, ha anat arrossegant el refredat, i en l’etapa que els va portar a Jaca, “ja no em trobava bé, la qual no m’ha fet recuperar de l’esforç i com les previsions meteorològiques eren molt dolentes he decidit baixar de la bici i no prendre la sortida. El primer és la salut”, va dir en Quim, el qual, tot i que sorti avui en bicicleta amb la Transpyr, que ho pot fer, ja no obtindrà el diploma de ‘finisher’ que certifica haver complert les 7 etapes.

Tot i això, com a premi de la seva participació a la Transpyr, el destí va voler que pujant un port, en Quim Coll pedalés juntament amb el campió del Tour, Perico Delgado, i la campiona de BTT, Sandra Santaña, “sí, anaven amb una colla que feien una pujada solidaria, i com anàvem al mateix ritme vaig pensar, ostres si que estic fort, però després van enganxar amb una goma la bici d’una noia, que no podia més, a la de Perico, i aquest va començar a pujar el port l’altre bici a un ritme… que ja no el vaig poder seguir”.

El Policia Local, Anicet Díaz i en Guerau Carrions estan que se’n surten

Pel que fa a la resta de ciclistes de Roses que participen assenyalar que Ani Díaz va repetir la bona cronoescalada del dia anterior fent una tretzena posició, i en Guerau Carrion, que participa a la modalitat de BTT, se l’està fent curta la Transyr, ja que cada dia es troba millor de forma.

L’únic que pateix problemes, a part d’en  Quim Coll, és Juan M. Fernández, que ahir va arribar sobre les 10 de la nit a Roncesvalles, final de la 6ª etapa, després d’haver trencat un radi de la roda davantera i tenir que parar per reparar-la. Peròperò que no el fan rendir.

Avui setena i última etapa de la Transpyr

Avui, última etapa, la Transpyr acabarà al país basc després de recórrer 96 quilòmetres i amb final a la platja d’Hondarribia, on es donarà la benvinguda als ciclistes i es farà la cerimònia de lliurament de premis i diplomes per als ciclistes que han vingut de 26 països d’arreu del món.

I els de Roses després d’assolir el repte hauran de complir una altra missió: menjar-se un ‘changurro’ com van dir ara fa una setmana.