Alta tensió al ple de Roses tot just quan es compleixen dos anys de legislatura

Alta tensió al ple de l'Ajuntament de Roses
Un moment del ple ordinari de l'Ajuntament de Roses del mes de maig celebrat ahir

El primer tinent d’alcalde, Carles Pàramo, i el portaveu d’ERC, Joan Plana, van protagonitzar una baralla verbal

Alta tensió al ple de l'Ajuntament de Roses
Un moment del ple ordinari de l’Ajuntament de Roses del mes de maig celebrat ahir

Al mes de juny de fa dos anys es va encetar, amb les corresponents sessions plenàries d’investidura, primer, i la posterior composició del cartipàs, l’actual legislatura a l’Ajuntament de Roses per al període 2015-2019. Un mandat que no va començar precisament com una seda en no aprovar-se la sessió del cartipàs perquè la majoria de l’oposició no va estar d’acord ni en les dedicacions ni les retribucions dels regidors que composen la corporació municipal.

Una legislatura que es va iniciar, podríem dir amb un xic de tensió entre els representants. I durant aquests dos anys de mandat s’ha pogut viure moments de discrepàncies entre el principal grup de l’oposició, Esquerra Republicana de Catalunya, i el principal grup de l’equip de govern, el Partit Demòcrata Europeu Català.

I ahir, en el ple ordinari del mes de maig, i en un punt on només s’havia de donar comptes de l’Estudi de Mobilitat de Roses, el qual es va realitzar al mes de setembre de 2016. Un estudi que va reflectir, entre d’altres punts que per la Gran Via passen uns 15.000 vehicles al dia durant l’estiu. I sobre qui havia d’impulsar, si el govern o l’oposició, la celebració d’un debat per millorar la mobilitat del trànsit rodat, va ser l’inici de moments d’un xic de tensió durant la celebració del ple ordinari que, un cop tancat el punt, semblava esvaïda.

Però, el regidor d’ERC, Joan Plana, degut a que l’alcaldessa Montse Mindan no va concedir més torns de paraula durant l’esmentat punt, va aprofitar el punt de Precs i Preguntes, per assenyalar que “és responsabilitat seva el trobar un consens pel tema de la mobilitat, i és responsabilitat nostra tenir una actitud receptiva, però no poden dir que si no hi ha consens és perquè des de l’oposició no els hem instat a debatre propostes”. Dit això, i recordant un comentari fet anteriorment per l’alcaldessa Montse Mindan entendre el que és governar, Plana va dirigir una pregunta al primer tinent d’alcalde, Carles Pàramo, en assenyalar que “donat a que nosaltres no sabem governar quan vostè es retiri deixarà vostè que l’alcaldessa governi, o seguirà manant des de fora”?

Una pregunta fora de context que Pàramo, tot i la negativa de l’alcaldessa, va voler respondre assegurant que “no sé si és odi, o utilització de la meva edat o del meu ascendent del meu grup, però és una manera d’actuar maquiavèl·lica i perversa. Una persona amb un càrrega negativa com tu, que ve a destruir una persona,  ja hi han passat per aquest Ajuntament, i mira on són ara, i que sàpigues que Roses té la sort de tenir una alcaldessa com la Montse. I no sé si m’intentes ofendre a mi o a l’alcaldessa, però t’estàs ofenent tu mateix ”.  

Tot just quan es compleixen dos anys de legislatura l’Ajuntament de Roses va viure el  el ple ordinari amb més alta tensió de tensió d’aquest mandat. Fins al moment, perquè encara queden dos anys més per a les properes eleccions municipals.