Alumnes de 3er d’ESO del Centre Escolar Empordà donen un xec de més de 500 € a FADIR després de treballar amb persones discapacitades

Aprenentatge i servei del Centre Escolar Empordà

Moment de l'entrega del xec de 525 € per part dels alumnes del Centre Escolar Empordà a FADIR

Dins els projecte Aprenentatge i Servei estudiants del Centre Escolar Empordà han conegut la realitat del dia a dia de diferents col·lectius de Roses

Aprenentatge i servei del Centre Escolar Empordà
Moment de l’entrega del xec de 525 € per part dels alumnes del Centre Escolar Empordà a FADIR

Els estudiants de 3er d’ESO del Centre Escolar Empordà aquest any han viscut experiències de la vida real. Han sortit del seu espai protegit del centre educatiu i s’han enfrontat a la crua realitat en la que viuen moltes persones actualment.
Dins el projecte Aprenentatge i Servei un grup d’alumnes va conèixer una part de la tasca que desenvolupa Càrites Roses, i dins d’aquesta iniciativa van recaptar un total de 600 euros que van donar després a l’entitat humanitària.

Un segon grup de nois i noies d’aquest curs de l’Educació Secundària Obligatòria, van treballar de prop amb la Fundació Roses Contra el Càncer dins el mateix projecte d’Aprenentatge i Servei. I en diferents accions, una d’elles desenvolupada durant el Dia Mundial Sense Tabac, van recollir 270 € que van donar a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, IdibGi.

I finalment, a l’últim semestre del curs un tercer grup d’alumnes de 3er d’ESO del Centre Escolar Empordà va conèixer com viuen durant 6 mesos persones discapacitades amb diferents trobades amb elles, especialment les que assisteixen al Centre d’Educació Especial Mare de Déu del Mont, de Vilafant . Una experiència en la que van descobrir “com viuen i quina mena de problemes tenen, i que ens va servir per saber com podem ajudar-los, sobretot en el fet que no se sentin diferents, ja que son persones com a nosaltres i el que menys necessiten és que els hi posem més complicacions”, ha afirmat Marta González, alumne del Centre Escolar. I que després de recaptar 525 € per la Diada de Sant Jordi, aquest grup d’alumnes va decidir donar-los a FADIR en un acte que es va portar a terme a les instal·lacions del centre educatiu.

En definitiva, aquest projecte, ha servit “per conscienciar als joves que hi ha un col·lectiu a Roses, al seu bloc de pisos, per exemple, que sovint passen desapercebuts i que són les persones discapacitades, i ara quan veuen una es pregunten com el poden ajudar”, ha manifestat el coordinador de FADIR, Manel Pulleiro.

Els diners els vol destinar, tot i que no es decidirà fins que la Junta del Patronat de la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses es reuneixi, “a alguna cosa que engresqui als joves que han col·laborat, que vegin que els seus diners tenen un destí palpable i s’animin a fer el mateix el curs vinent”, ha anunciat el president de FADIR.