Alumnes de català i parelles lingüístiques aprenen a fer nusos mariners al GEN Roses

Alumnes de Català al GEN Roses

El Taller de meteorologia i nusos mariners el va impartir en Pol Gelpí a les instal·lacions del GEN Roses

Els alumnes de l’Oficina de Català de Roses van participar en un Taller sobre meteorologia i nusos mariners al GEN Roses

Alumnes de Català al GEN Roses
El Taller de meteorologia i nusos mariners el va impartir en Pol Gelpí a les instal·lacions del GEN Roses

Dins el projecte que portant a terme el GEN Roses i l’Oficina de Català de la Vila, que té com a objectiu promoure una sèrie d’activitats relacionades amb l’àmbit dels esports nàutics entre els alumnes i parelles lingüístiques, ahir dijous es va portar a terme un Taller impartit per Pol Gelpí, membre del Grup d’Esports Nàutics.

Un Taller sobre meteorologia i nusos mariners amb el que en Pol va donar unes nocions bàsiques als estudiants de català, fent èmfasi sobre quins són els vents que més afecten Roses i la navegació per la zona, a banda d’ensenyar-lis les claus de la interpretació dels mapes del temps, així com de la interpretació del temps en el mateix entorn.

I després de la meteorologia van arribar el nusos mariners, on Pol Gelpí va ensenyar el  el vocabulari bàsic relacionat amb aquests, així com quins són els nusos més utilitzats en navegació.
El membre del GEN Roses va explicar als alumnes la història de cadascun dels nusos, com es fan, les aplicacions que tenen, entre d’altres curiositats relacionades amb aquest apartat del món mariner.

Tot i que després de la sessió teòrica, s’havia previst sortir a navegar per aplicar els coneixements adquirits durant el taller, la pluja fina i la manca de vent d’ahir la matí ho va impedir. Una sortida, però, que va quedar pendent per fer-la d’aquí a dues setmanes.

Aquesta és la cinquena d’un conjunt d’actuacions centrades en l’àmbit de l’esport nàutic, planificada amb l’objectiu d’incentivar l’ús oral de la llengua catalana en l’àmbit esportiu i de proporcionar un àmbit nou i atractiu que faciliti el procés d’aprenentatge de la llengua catalana.