Alumnes de català i parelles lingüístiques visiten dos museus, un a Lloret i l’altre a Blanes

Consorci per a La Normalització de la Lingüística

Aluimnes de català i participants del VxL al Jardí Botànic Marimurtra de Blanes

El Museu del Mar de Lloret, i el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, van ser el dos museus visitats pels alumnes de català i participants del Voluntariat per la Llengua

Consorci per a La Normalització de la Lingüística
Alumnes de català i participants del VxL al Jardí Botànic Marimurtra de Blanes

De Roses, Figueres, Empuriabrava, Castelló d’Empúries, Blanes i Lloret van ser les poblacions d’on provenien els alumnes i participants en el Voluntariat per la Llengua, VxL, dels serveis de català de la Selva i de l’Alt Empordà, i que es van trobar aquest passat dissabte, 7 de maig, per visitar conjuntament el Museu del Mar de Lloret de Mar i el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes.

En total van ser 83 persones que van gaudir d’aquestes visites al dos museus, i conèixer una mica de l’entorn de les dues poblacions la comarca selvatana.

Va ser una activitat emmarcada dins la sortides que organtiza cada any el Consorci per a La Normalització de la Lingüística, CPNL, per facilitar que els seus usuaris coneguin llocs emblemàtics del territori, així com per establir un context de convivència i interacció entre persones d’orígens diversos.

Enguany, aquestes sortides han estat organitzades de manera intercomarcal. Així, al novembre van els serveis locals de Blanes, Lloret i el comarcal de la Selva els que van portar al seus usuaris fins a Figueres per visitar el Museu del Joguet i el Museu de la Tècnica.
I dissabte els alumenes i parelles lingüístiques de l’Alt Empordà han tornat la visita.