Els alumnes de català de Roses visiten la ruta dels olivars i la ruta dels masos i les carrerades

Oficina de Català de Roses

Alumnes i parelles linguístiques que van participar en l'activitat

Aquestes visites tenen com a objectiu treballar la llengua catalana, i fomentar el coneixement de l’entorn, la història i la cultura entre els alumnes de català

Oficina de Català de Roses
Alumnes i parelles lingüístiques que van participar en l’activitat

Dissabte passat un grup d’alumnes i de voluntaris i aprenents de català de Roses van fer una excursió per la ruta dels olivars i la ruta dels masos i carrerades, al terme municipal de Roses. La quinzena de persones que van participar a l’excursió van tenir un guia excepcional, l’Esteve Palou, que, a més de ser voluntari del programa Voluntariat per la llengua, és també membre de l’Associació Excursionista Cabirols de Roses i un gran coneixedor de la geografia empordanesa.

Els excursionistes van trobar-se a les 8 h del matí davant de l’Oficina de Català de Roses i, al llarg de quatre hores, van fer un recorregut que comença a l’entrada del Mas Oliva i acaba al camí del Mas d’en Berta, al nord de la població. Van passar per camins amb murs de pedra seca a banda i banda, una de les joies de l’arquitectura popular del cap de Creus, i van poder admirar el conreu tradicional de la zona, l’olivera.

A part de gaudir d’aquest fantàstic paisatge empordanès i d’un matí radiant, les persones participants a l’activitat també van poder escoltar les explicacions i les anècdotes del guia al voltant de tots els espais que s’anaven trobant, des del mas Oliva fins a les vinyes Espelt, passant per camins plens d’història.

Per a l’alumnat dels cursos de català i per a les parelles lingüístiques, activitats d’aquest tipus suposen cohesionar el grup, motivar-los i engrescar-los a sortir de l’aula a treballar la llengua catalana, i fomentar el coneixement de l’entorn i de la història i la cultura.