Nadal a Roses

Alumnes de català de l’Oficina de Català participen en un nou taller nàutic al GEN Roses

GEN Roses
Alumnes de català observant la preparació d'una barca de vela lleugera per part d'un monitor del GEN Roses

Taller nàutic que en el que van participar ahir els i les alumnes de català fruit d’un convenir entre el Grup d’Esports Nàutics i l’Oficina de Català de Roses

Amb l’objectiu de promoure un marc d’activitats relacionades amb l’àmbit dels esports nàutics, entre alumnat i parelles lingüístiques, el GEN Roses i l’Oficina de Català van celebrar ahir un taller amb la finalitat d’aplicar, sobre el terreny, les habilitats i els coneixements lingüístics que els alumnes han après a l’aula.

Aquest taller es va celebrar, un any més, després que el juliol de 2013 totes dues entitats signessin un acord de col·laboració per promoure el programa Voluntariat per la llengua, amb la finalitat de fomentar l’ús oral del català en l’àmbit esportiu i de proporcionar un espai nou i atractiu que facilités el procés d’aprenentatge de la llengua catalana. En aquest marc, i des de llavors, s’han portat a terme tallers nàutics que han tingut sempre una molt bona acollida entre l’alumnat i les parelles lingüístiques.

En el taller d’enguany, celebrat ahir, i impartit pels monitors del GEN, es va treballar la part més pràctica de la navegació. Així, després d’una explicació detallada de la rosa dels vents i dels vents més habituals a la zona, i d’una pràctica per aprendre a fer els nusos mariners més utilitzats, els alumnes han ajudat a muntar i a preparar la barca de vela lleugera, seguint les instruccions dels tècnics. Un cop enllestida l’embarcació, han sortit a navegar per la badia de Roses.

Aquesta activitat permet que les parelles lingüístiques i l’alumnat dels cursos de català de l’Oficina de Català de Roses coneguin una de les entitats més emblemàtiques de la població i la sentin partícip del seu procés d’adquisició de la llengua catalana.