Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Alumnes de l’Oficina de Català fan una visita guiada la Biblioteca Municipal de Roses

Oficina de Català de Roses
Moment en que la directora de la Biblioteca Municipal explicava als alumnes de l'Oficina de Català de Roses el funcionament de la instal·lació

Els alumnes del curs Bàsic 2 van fer a la Biblioteca Jaume Vicens i Vives de Roses com a practica dels coneixements adquirits a l’aula

A partir de la feina feta a la unitat 4 del curs Bàsic 2, que porta per títol Tens el carnet de la Biblioteca?, i a través de la qual l’alumne aprèn a descriure el carrer on viu i el carrer on vivia, com era el seu poble d’origen i com és l’actual, com es desplaça la gent pel barri i els serveis que té la població, els alumnes de l’Oficina de Català de Roses van visitar la Biblioteca Jaume Vicens i Vives de Roses, un dels serveis culturals més potents de la Vila.

I va ser la pròpia la directora de la Biblioteca Municipal, Pilar Cortés, l’encarregada d’explicar d’explicar el seu funcionament, per exemple, en quant als préstecs i tot el relacionat aquest servei.

Tot seguit es va fer un recorregut per tota la instal·lació, moment en que els alumnes van aprofitar per fer moltes preguntes, especialment interessats en el sistema de préstec de continguts digitals. També es van interessar per la resta de serveis que ofereix la biblioteca de Roses, com ara l’hora del conte per als més menuts de la casa o el préstec interbibliotecari.

Els pocs alumnes que no el tenien es van fer el carnet, i uns quants van fer préstecs de llibres diversos: infantils, història de Catalunya, poesia i novel·la, entre d’altres gèneres literaris.