Alumnes de Sort tornen la visita feta pels estudiants del Cap Norfeu el curs passat

Ahir al matí, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Roses, la primera tinent d’alcalde, Montse Mindan, va fer una recepció a un grup d’estudiants de secundària que, provinents de la població de Sort, han vingut a conèixer la Vila rosinca.

Una visita dels estudiants  del Pallars Sobirà fruit de les jornades d’intercanvi que l’institut Hug III de Sort i l’IES Cap Norfeu de Roses venen desenvolupant des del curs 2007/08. L’objectiu d’aquests intercanvis són diversos, entre d’ells, per exemple, que uns i altres alumnes de secundària valorin la llengua i la literatura com una herència cultural, com un mitjà d’interpretació de la realitat i de comunicació personal i social, o que coneguin i respectin les diferents varietats internes de la llengua i valorin l’estàndard com a element unificador. Però a banda de la qüestió lingüística, es pretén posar en contacte directe dues realitats socials, culturals i geogràfiques tan diferents com són la de la nostra comarca i la d’una comarca de l’Alt Pirineu, concretament el Pallars Sobirà.

Els estudiants de Roses van passar un parell de dies a Sort a finals del curs passat i ara han estat els alumnes de Sort els que han visitat la Vila rosinca.

Durant els dos dies que aquests estudiants pallaresos han estat entre nosaltres, han visitat les Ruïnes d’Empúries, han fet un tomb amb el trenet turístic pels voltants de Roses, se’ls ha ofert l’esmentada recepció a l’Ajuntament rosinc i han visitat la vila de Cadaqués després d’haver-hi arribat en vaixell des de Roses tot vorejant la costa.

La voluntat dels dos centres educatius és mantenir aquests intercanvis per tot el que de positiu i profitós aporten als alumnes.