Alumnes del Centre Escolar Empordà retolen poemes als aparadors de Roses

Aparadors de Paraules
Una alumna del Centre Escolar Empordà decorant un aparador

Ho fan dins la iniciativa “Aparadors de Paraules”, sorgida el passat any dels propis comerciants, en el que van col·laborar 21 establiments en la seva primera edició, pujant a 25 en aquesta segona

Durant aquesta setmana, els estudiants del Cicle formatiu de grau mitjà d’Activitats comercials del Centre Escolar Empordà, estan treballant en la retolació d’aparadors i comerços de Roses adscrits a la campanya “Aparadors de Paraules”. Amb aquesta iniciativa, el comerç rosinc se suma a la programació del festival literari Març de Paraules que es realitza a la població del 4 al 28 de març, portant les poesies d’autors i autores de tots els temps als carrers del municipi.

La iniciativa “Aparadors de Paraules”, sorgida el passat any pels propis comerciants, va comptar en la seva primera edició amb 21 establiments col·laboradors. Enguany aquesta xifra creix fins als 25 comerços que, en col·laboració amb l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, es converteixen en una finestra literària oberta a la ciutadania i als visitants de Roses. La seva aportació consisteix en l’estampació de poemes i fragments d’obres en els seus aparadors, oferint així un interessant recorregut pels carrers de la població durant tot el mes, a través del qual el públic es pot acompanyar de paraules, versos i pensaments d’escriptors i escriptores de tots els temps. Equipaments municipals com el Teatre Municipal, Piscina, Oficina de Turisme o Biblioteca, també s’han sumat a la proposta.

Un valor afegit de la campanya es la participació dels estudiants del Centre Escolar Empordà de Roses, on s’imparteix el Cicle formatiu de grau mitjà d’activitats comercials. El seu alumnat s’implica en tot el procés creatiu d’aquesta acció cultural, tant pel que fa a l’elecció dels textos, com a la seva retolació, ja iniciada, en els aparadors del comerços que ho han sol·licitat, i per a la qual reben una formació específica.

En definitiva, Març de Paraules i la campanya “Aparadors de Paraules” visualitzen la implicació dels diferents àmbits de la població de Roses, que uneixen forces per dotar de continguts el certamen, omplir Roses de cultura i apropar, des de diferents vessants i disciplines, els gèneres poètic i literari a ciutadania i visitants.

Podeu consultar la programació de Març de Paraules en el llibret adjunt.