Alumnes i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Roses participen en un taller nàutic al GEN Roses

Oficina de Català de Roses
Foto de família dels alumnes de l'Oficina de Català amb el personal tècnic del GEN Roses

El taller ha anat a càrrec de personal tècnic de l’equip del GEN Roses que, en tot moment, ha estat atent a les necessitats lingüístiques dels participants

Partint d’un projecte elaborat entre el GEN (Grup d’Esports Nàutics de Roses) i l’Oficina de Català de Roses, la finalitat del qual és promoure una sèrie d’activitats relacionades amb l’àmbit dels esports nàutics entre alumnes i parelles lingüístiques, aquest divendres s’ha organitzat un taller nàutic.

Aquest taller ha estat plantejat per treballar la part més pràctica de la navegació. És a dir, després d’una explicació detallada de les diferents parts d’una embarcació (lèxic específic), les persones participants al taller han ajudat a muntar i a preparar les  barques de vela lleugera, els raqueros. S’ha treballat el lèxic, les perífrasis verbals i les instruccions. Un cop hem tingut els raqueros llestos, i després d’haver après a fer els principals nusos mariners, que són més utilitzats en aquest àmbit, hem sortit a navegar per la badia de Roses.

El taller ha anat a càrrec de personal tècnic de l’equip del GEN Roses que, en tot moment, ha estat atent a les necessitats lingüístiques dels participants.

Aquesta és una més d’un conjunt d’actuacions centrades en l’àmbit de l’esport nàutic, planificada amb l’objectiu d’incentivar l’ús oral de la llengua catalana en l’àmbit esportiu i de proporcionar un àmbit nou i atractiu que faciliti el procés d’aprenentatge de la llengua catalana.           

Aquesta col·laboració permet, a l’alumnat dels cursos de català per a adults de l’Oficina de Català de Roses, conèixer una de les entitats més emblemàtiques de la població, el GEN Roses, i sentir-la partícip del seu procés d’adquisició de la llengua catalana.