Els alumnes de l’Oficina de Català coneixen el patrimoni local amb una visita al cementiri de Roses

Patrimoni de Roses
Un moment de la visita al cementiri de Roses

El passat dimarts, 12 d’abril, l’Arxiu Municipal de Roses va realitzar una visita guiada al cementiri de la Vila

Patrimoni de Roses
Un moment de la visita al cementiri de Roses

Amb l’objectiu de difondre el patrimoni funerari de Roses entre l’alumnat dels cursos de català i les parelles lingüístiques, el passat dimarts, es va celebrar una visita al cementiri  conduïda per Josep M. Barris, arxiver municipal de Roses.
Barris va explicar als estudiants de català que el cementiri de qualsevol població és un mirall molt precís de les característiques i de la manera de ser dels seus habitants, fent, a partir d’aquesta premissa, una exposició sobre l’estat de conservació de l’espai, a part de comentar les obres d’art funerari existents.

Els visitants van poder veure com el pas dels anys ha modelat un fossar agradable, farcit de detalls, lluminós i mediterrani, d’acord amb una tradició que ha donat grans necròpolis com la d’Arenys de Mar, Lloret, Port de la Selva o Figueres. També van conèixer que la calidesa del lloc no passà desapercebuda a l´exiliat Carles Pi-Sunyer, el qual li va dedicar un senzill poema: “Quatre parets de cals emblanquinades/ les lloses entre mates de fonoll/ un borinot rondant entre el rostoll/ i les hores calmoses, encantades”.

En definitiva, una visita que va guiar els participants per la història d’aquest espai, per l’art funerari existent i per la identificació social dels elements més destacables.