Els alumnes de l’Oficina de Català s’introdueixen el món de la navegació

Oficina de Català de Roses
Els participants del Taller de navegació amb els docents de l'Oficina de Català i el GEN Roses

El GEN Roses va celebrar un taller sobre navegació dirigit als nouvinguts que aprenen el nostre idioma a l’Oficina de Català

Oficina de Català de Roses
Els participants del Taller de navegació amb els docents de l’Oficina de Català i el GEN Roses

Els alumnes i parelles lingüístiques de català van participar, ahir divendres, en un taller sobre navegació que van impartir els tècnics del club. Un taller emmarcat dins el projecte de col·laboració entre el GEN Roses, i l’Oficina de Català, que té com a objectiu promoure un marc d’activitats relacionades amb l’àmbit dels esports nàutics, entre les persones que estan estudiant i coneixent el nostre idioma.

En primer lloc, se’ls va fer una introducció teòrica als estudiants de català al món de la navegació, introduint conceptes bàsics i importants com les parts de les que consta una embarcació, els rumbs en el que es pot navegar i les mesures de seguretat que aquest esport comporta.
Així mateix, els participants en aquest taller van poder mostrar la seva habilitat alhora de fer nusos mariners, imprescindibles per al món de la nàutica.

Tot seguit, tot el que van aprendre el va poder posar en pràctica muntant i desmuntant dues embarcacions,  tenint en compte els conceptes que s’havien treballat prèviament i podent-ho viure de manera real.

I en la part final del taller estava previst sortir a navegar, però les condicions meteorològiques, amb una forta tramuntana, no ho va fer possible.

Malgrat això, aquesta nova col·laboració entre totes dues entitats va permetre viure una experiència molt enriquidora tant pels participants com pels docents.