Alumnes de Primària de Roses aprenen normes de seguretat vial amb el pallasso Ruskus Patruskus

Mobilitat segura a Roses

Un moment de l'espectacle 'Traspatràs' del pallasso Ruskus Patruskus, on els alumnes de P5 han aprés seguertat vial

El pallasso Ruskus Patruskus ha ensenyat al Teatre Municipal de Roses als alumnes de P5 l’important que es respectar les nomes de seguretat vial

Mobilitat segura a Roses
Un moment de l’espectacle ‘Traspatràs’ al Teatre de Roses del pallasso Ruskus Patruskus, on els alumnes de P5 han rebut consells de seguertat vial

De manera lúdica i divertida, així han aprés els nens i nenes de Roses, aquest matí al Teatre de Roses, amb l’espectacle “Traspatràs” del pallasso Ruskus Patruskus, la importància d’un bon comportament cívic i del respecte per les normes de seguretat.

Un espectacle teatral que s’ha emmarcat en el programa formatiu Mobilitat Segura que cada curs escolar ofereix la Policia Local de Roses als centres escolars de la població, amb el qual es fomenta el coneixement i debat entorn a temàtiques d’educació viària i cívica. En total, un miler d’alumnes de P5, 1r, 3r, 6è i 2n d’ESO participaran fins a finals de juny en aquesta experiència, amb tallers, activitats i debats adaptats a les característiques i necessitats de cada segment d’edat.

Entre les activitats es troben les visites dels agents als centres escolars, on els alumnes poden conèixer de primera mà en què consisteix la feina dels agents, el material que utilitzen, i consultar totes les curiositats i dubtes que se’ls plantegen sobre aquest servei públic. En una segona sessió, els agents traslladen fins a les escoles els vehicles policials i imparteixen xerrades participatives sobre educació viària.

El material didàctic emprat durant les sessions ha estat actualitzat darrerament gràcies a l’aportació del Servei Català de Trànsit, així com a la incorporació de l’activitat anomenada “La Catifa Ciutadana”, una catifa de 9 m2 que permet als més petits experimentar i descobrir per ells mateixos les normes de vialitat a partir de 10 històries que transcorren en una ciutat en miniatura.

Les diferents sessions són desenvolupades per sis membres de la Policia Local de Roses formats específicament per a la realització d’aquesta tasca amb diferent material del Servei Català de Trànsit, així com amb la realització del curs de Mobilitat Segura impartit per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Aquesta especialització permet també una millor adaptació de les unitats didàctiques d’acord amb les característiques i necessitats de cada grup, incorporant activitats, debats i experiències que van més enllà de la xerrada unilateral, les quals han potenciat un major interès, comprensió i reflexió per part de l’alumnat.