Els alumnes de Roses aprenen seguretat vial mentre es diverteixen amb el pallasso Ruskus Patruskus

Educació vial a Roses

L'educació vial va continuar després de l'espectacles de Ruskus Patruskus amb les professores, un agent de la Policia Local i el regidor de Serveis Públics

Més d’un miler d’alumnes de Primària i Secundària de Roses participen en el programa de Mobilitat Segura de la Policia Local

Educació vial a Roses
El pallasso Ruskus Patruskus ensenya seguretat vial a un jove estudiant sota l’atenta mirada d’un Policia Local

Ahir al matí els alumnes de P5 de les escoles de Roses van assistir al Teatre Municipal de Roses per assistir a una sessió de circ molt especial i que porta per títol ‘Traspatràs’, “un espectacle d’educació viària i cívica, ja que també tracta temes afins com poden ser el reciclatge o la convivència, amb l’objectiu de reforçar, mitjançant el clown, la màgia i les titelles la tasca que fan els mestres, monitors i policies al voltant de l’educació viària en les escoles”, va afirmar Leo Kálnay, la veritable identitat del pallasso Ruskus Patruskus.

I amb l’espectacle ‘Traspatràs’ l’alter ego d’en Leo, el pallasso Ruskus, ensenya coses tan bàsiques “com travessar el carrer amb seguretat o la importància de cordar-se el cinturó quan es va en cotxe per a que, tot i que encara no tinguin edat, vagin sabent que són coses importants”.

Kálnay, va incidir en que el seu espectacle “és un reforç de la feina important que fan els professors, monitors i policies”.  

La Policia Local de Roses es bolca en l’educació viària dels joves estudiants

En aquest sentit que es va referir el pallasso Ruskus Patruskus, cal assenyalar que els agents de la Policia Local de Roses visita els centres escolars per donar a conèixer de primera mà als alumnes en què consisteix la seva feina, el material que utilitzen, i consultar totes les curiositats i dubtes que se’ls plantegen sobre aquest servei públic.

A més, en una segona sessió, la Policia Municipal trasllada fins a les escoles els vehicles policials i imparteixen xerrades participatives sobre educació viària.

Una altra activitat que també agrada als més petits és l’anomenada “La Catifa Ciutadana”, que amb un tapís de 9 m2 els hi permet experimentar i descobrir per ells mateixos les normes de circulació viària a partir de 10 històries que transcorren en una ciutat en miniatura.

Educació vial a Roses
L’educació vial va continuar després de l’espectacles de Ruskus Patruskus amb les professores, un agent de la Policia Local i el regidor de Serveis Públics, Juan M. Fernández

En total són 6 agents de la Policia Local de Roses els que, prèviament formats per a aquesta tasca docent amb la realització del curs de Mobilitat Segura impartit per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, duent a terme l’educació viària entre els estudiants de Roses amb l’ajuda de diferent material facilitat pel Servei Català de Trànsit.

A l’igual que en les darreres edicions passaran al voltant d’un miler d’alumnes de P5, 1r, 3r, 6è i 2n d’ESO per participar, fins a finals de juny, en aquest programa de Mobilitat Segura, que consta de la celebració de tallers, activitats i debats adaptats a les característiques i necessitats de cada segment d’edat.