Roses Cultura

Amb el lema “Un projecte, nous horitzons” Junts per Roses va presentar el seu programa electoral

Eleccions municipals 2023 a Roses
La candidatura de Junts per Roses

Presentació del programa que va comptar amb el suport de l’exconseller de la Generalitat, Josep Rull

Conduit l’acte per la rosinca Pilar Sánchez, Junts per Roses va presentar el seu programa electoral sota el lema “Un projecte, nous horitzons”. Unes propostes que van anar desgranant, algunes d’elles, els primers números de la llista, començant pel número 9, Rita Funes i anant en línia ascendent passant per Antoni Falcó, Jordi Alcaide, Judith García, Marta Rodríguez, Juan Manuel Fernández i Joana Pérez, que tots ells van donar unes breus pinzellades respecte al projecte que té Junts per Roses en quant al turisme, la pesca, la seguretat, la neteja, la biodiversitat, la sostenibilitat, la mobilitat, la cultura, les noves tecnologies, els pisos turístics, les ocupacions il·legals i les polítiques socials.
En Lluís Espada, el número 3 de la candidatura, va parlar, com a president de l’executiva local de Junts, en últim lloc per lloar la figura de la candidata definint “la Sílvia com una persona que convenç per la seva capacitat, per la seva generositat, pel seu respecte i per la seva empatia”, per acabar demanant “la vostra confiança el pròxim 28 de maig, perquè la Sílvia és l’alcaldessa que Roses necessita”.

Tot seguit, Sílvia Ripoll, va tocar principalment tres temes “que preocupen a tothom” i que per això els contempla al seu programa “com són el tema de l’habitatge, el tema del front de mar i el tema de la seguretat i neteja en el nostre municipi”. I en quant al primer punt va dir que “és un problema que no es dona només a nivell local, sinó a nivell de país, que provoca que els joves no puguin quedar-se a viure al nostre municipi, per això creiem que hem d’afrontar acabar amb la feina que es va començar per tenir pisos amb un lloguer assequible i estable, perquè aquesta manca de pisos també la pateix la gent gran, les famílies monoparentals  i les persones amb discapacitat intel·lectual”. També es va referir a les ocupacions delinqüencials assenyalant que “no han de tenir cabuda a Roses i treballarem  amb un protocol que impulsarem juntament amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Local i el Jutjat de Figueres”.

En quan a front de mar, Sílvia Ripoll va dir que “la gent que visita Roses cada any vol seguretat, vol que estigui net i vol veure coses noves, per exemple, volen veure que al front no hi ha cap cotxe aparcat, fa molt de temps que parlem d’aquest projecte però en aquesta propera legislatura  hem de trobar el consens per afrontar el projecte”.

I parlant de projectes va afirmar que “calen projectes singulars com del que he parlat varies vegades de la recuperació de l’orografia de la nostra costa a la zona de l’antiga depuradora de marisc. Un projecte que està preparat  i que està al calaix d’algú”.

L’exconseller Josep Rull, que va assistir per donar suport a la candidatura de Junts per Roses, va tancar l’acte assenyalant que “hi ha gent que esperen que passin les coses, hi ha d’altres que volem que passin les coses, i la Sílvia i el seu equip quan han parlat s’han imagina’t una Roses pensada en gran, amb la complexitat que té governar un municipi d’aquesta dimensió i característiques, i governada perquè les coses siguin diferents i millors”.