Amics, Reis i Dracs, un combinació tant inversemblant que l’ha van haver de canviar per anar de Carnaval

Carnaval de Roses 2017
Aquests futurs dracs han hagut de renunciar a la seva amistat per poder desfilar al Carnaval de Roses

La colla Els Amics han deixar de ser-ho (Amics), per poder sortir disfressats de Dracs com a Reis Infantils

Carnaval de Roses 2017
Aquests futurs Dracs que semblen tant Amics desfilaran al Carnaval de Roses com a Reis Infantils

La colla Els Amics són els Reis Infantils. I els reis manen. El que diuen ells s’ha de fer, i per això com els dos petits reiots d’aquesta colla “van demanar que anéssim disfressats d’alguna cosa de dibuixos ens va semblar divertit anar vestits de dracs”, ha explicat una de les dracs femella de Els Amics, Mª  Carmen Sánchez. Llavors els Amics que són uns Reis aniran de Dracs, una combinació un xic estranya, ja que mai a la vida (a la vida real, no als contes) s’ha vist que uns Reis i uns Dracs siguin Amics… És inversemblant.

I com Per Carnaval NO, NO, i NO tot s’hi val!, l’organització els ha prohibit desfilar amb aquestes tres condicions juntes “perquè no es pot mentir a la gent que ens vindrà a veure”. Així que se’n haurien de desfer-se d’una.
La primera proposta dels organitzadors va ser que anessin vestits d’una altra cosa. “No, van respondre els membres d’aquesta colla, perquè ja tenim les disfresses fetes”.
Llavors, la segona possibilitat és que deixessin de ser Reis Infantils. També respondre negativament, dient que “no els hi podem treure’ls ara als nens la seva il·lusió per ser els Reis”.
I la tercera i última possibilitat per sortir al Carnaval és que deixessin de ser Amics. I en aquesta van acceptar d’immediat, tu, i enguany desfilaran com a Dracs, sí, però ‘Enemics’. Però feta la llei feta la trampa, perquè van dir “nosaltres, davant l’organització, farem que no es podem ni veure, que ens odiem, però continuem sent amics, eh!”. Mentre ningú es vagi de la llengua…

I la colla Els Amics (o‘Enemics’) sortiran amb els seus Reis i el seu Drac gegant “que  no treurà foc, però si fum”, que és com estant decorant la seva carrossa.

Segons Mª Carmen Sánchez, el poder disposar de Barraca per a la Festa Major de Roses “ajuda a pagar les despeses del Carnaval, i els guanys els hem pogut invertir en la disfressa i en la carrossa i en fer possible que la quota sigui la mateixa que fa 10 anys”. Així, “els adults paguem 115 euros i els nens de 3 a 8 anys paguen 30 €,  i de 8 a 12 anys cinquanta euros”.
En aquest precís moment va sortir un noi dins de la carrossa, que respon al nom de Manel Botello, cridant “els ‘pringaos’ paguem 150 euros, jo no volia venir i m’ha obligat la meva germana i a sobre pago més”, es va queixar. Ara entenem perquè no van dubtar en canviar-se el nom per sortir de carnaval, perquè d’amics no tenen res els punyeteros, ja que li cobren més diners de quota pel fet de ser nou. Tu creus? Això, només ho fa aquesta colla i tota la resta de les colles que surten al Carnaval de Roses. Tota la resta no ho fan.

“No em sembla malament que no es pugui beure durant la desfilada, perquè és mitja hora desfilant i, a més, es pot beure abans i després”, ha assegurat Sánchez, a la qual, en canvi, no l’agrada que es faci uns concurs a la millor carrossa, millor disfressa i millor coreografia perquè “és buscar una competitivitat entre les colles i això no m’ha agrada”. Tot i això, aquesta futura drac afirma que s’han apuntat al concurs.
Pel que fa a la nau on guardar i treballar les carrosses és un tema que a Els Amics no els hi preocupa, ja que disposen d’un garatge per fer-ho. És el que té pertànyer a la reialesa…

El millor i el pitjor del Carnaval de Roses

Mª Carmen diu que el millor del Carnaval de Roses “és l’ambient que formem la colla”, i el pitjor “és el que a ningú l’agrada, que és el trobar-se gent borratxa tirada per terra, i que hi hagi baralles”.

77 Dracs acompanyats dels Reis Infantils i un bon grapat d’Enemics desfilaran enguany pel Carnaval de Roses.