Anem x Feina, la patronal independentista que representa als autònoms, petis i mitjans empresaris envers l’eficiència econòmica

Associació d'Empresaris Independentistes Anem x Feina
CarlesFité, Josep Lluís Martos i Joaquim Arnau durant la presentació de l' Associació d'Empresaris Independentistes Anem x Feina a Ca l'Anita de Roses

Anem x Feina es va presentar aquest dimecres a Roses en un acte organitzat per la secció local de l’ANC

Arran de la iniciativa de Josep Lluís Martos, un petit empresari de Roses que ho va posar en coneixement de la coordinadora secció local de l’ANC, Imma Carrion, dimecres al vespre es va presentar al Centre Cultural de Ca l’Anita Anem x Feina, associació d’empresaris catalans independents.

Una entitat que va veure la llum públicament el passat mes de desembre amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana i amb l’adhesió, llavors, de més de 500 empreses i autònoms d’arreu del país i delegacions a Sort, Manresa, Tortosa, Lleida, Girona, Tarragona, Barcelona i la Bisbal del Penedès.

Després de la introducció de Carrion i les paraules de  Martos expressant “com a empresari rosinc” el seu “convenciment que una de les eines més importants per a la futura república és el teixit empresarial”, Carles Fité, el president de la delegació a Girona d’Anem x Feina i el tresorer del Secretariat Nacional de l’ANC, Joaquim Arnau, van ser els encarregats de presentar aquesta associació d’empresaris.

I Anem x Feina “és una associació de petits i mitjans empresaris, i autònoms que aposten clarament per Catalunya, per a que tingui un Estat propi i pugui ser capaç de desenvolupar les polítiques econòmiques i de desenvolupament que la ciutadania catalana necessita”, va explicar Fité, per continuar dient que són empresaris catalans  “desacomplexadament independentistes, perquè veiem que és la única manera de tenir un futur, i som independents perquè som una entitat que no tenim cap lligam amb cap lobby, partit polític ni cap altre entitat o institució, tot i que és veritat que tenim moltes sinergies i compartim molt objectius amb l’ANC, tot i que no som una part d’ella”.

Petits i mitjans empresaris, i autònoms, que tenen dos objectius: els econòmics i els nacionals, que “volem ser una estructura d’Estat que reforci l’economia catalana, perquè, potser, un dels hàndicaps que va tenir el procés va ser la manca d’una estructura d’Estat, i considerem que les patronals i els empresaris ho som, una estructura d’Estat”.

Des del punt de vista socio-econòmic la Patronal Anem x Feina el que ofereix és el contacte entre les seves empreses associades per tal de poder cobrir les seves necessitats entre elles, a més d’ajudar als emprenedors a assolir el seu projecte empresarial. En definitiva, es tracta de fer xarxa per crear sinergies entre les empreses catalanes per tot el territori per tal de consumir productes i serveis d’aquí, sense necessitat de buscar-los fora.  

Joaquim Arnau va prendre la paraula per afirmar que “quan en Carles diu que som desacomplexadament independentistes penseu -va dir dirigint-se explicitament als assistents– que som majoria, i el que passa que aquestes majories no les traslladem a la realitat econòmica”, argumentant la seva afirmació dient que “l’oligopoli de l’Ibex 35 en realitat domina les grans patronals, però en canvi tenim 4 milions 327 mil mitjanes empreses, 272.000 autònoms, 258.000 petites empreses i davant de tot això només tenim  1.153 grans empreses”. Per tant, va remarcar Arnau, “si ens ho creiem podem aconseguir realment l’apoderament en tot, també en el sector econòmic”.

En definitiva, Anem x Feina, vol representar a l’autònom, al petit i mitjà empresari que, de fet, són el 96% de totes les empreses de Catalunya. Un nombre que els fa grans i que són els que realment mouen i generen la riquesa econòmica d’aquest país.