Nadal a Roses

Àngela Domènech presenta la seva candidatura a l’alcaldia de Figueres amb l’objectiu d’acabar amb el desordre i la inseguretat

Àngela Domènech
Àngela Domènech durant l'acte de presentació de la seva candidatura a l'alcaldia de Figueres pel Partit Popular / Foto: arxiu

“El que estan fent amb l’independentisme i les republiquetes de cartó, és un continu acte d’absoluta hipocresia, egoisme i deslleialtat que enfonsa Catalunya i per descomptat, la nostra ciutat”

Àngela Domènech, presidenta del PP Figueres i vicesecretaria provincial de comunicació del PP Girona, va presentar la seva candidatura aquest passat divendres al costat de tot l’equip de la direcció local i provincial.

Domènech va ser crítica amb la gestió del govern autonòmic i local: “Aquest Govern que està enfonsant tot un país és el mateix que tenim a Figueres. Governen per minories independentistes que no permeten fer créixer la ciutat, sinó tot el contrari, l’han enfonsada. Un canvi és urgent i molt necessari”.

La candidata té clar que un dels grans obstacles a l’hora de gestionar com cal, és que “els polítics pensen com polítics i s’obliden que per sobre de tot són ciutadans. Tots hauríem de perseguir un mateix propòsit: benestar, nivell de vida, seguretat, civisme; més protecció a la víctima i menys al delinqüent. Activar de nou l’interès, atreure a les empreses, inversions que generin riquesa, potenciar el comerç, la cultura, el turisme i la gastronomia. En definitiva hem d’aconseguir que la ciutat surti de la paràlisi en la qual està fa massa temps i que desperti, que comenci a caminar decididament cap endavant. Calen decisions valentes!”.

Domènech va apuntar a la lluita contra els pisos pastera i la concentració massiva d’immigrants, apostant per un control exhaustiu de les ocupacions i canvis rigorosos en l’empadronament, així com no facilitar cap edifici ni espai públic per a la ubicació de centres MENA. “La immigració ha de ser racional i ben regulada. És lleig i sobretot políticament incorrecte vincular-la amb la inseguretat i la delinqüència, però és la realitat, i si l’amaguem impossibilita qualsevol solució”, va assenyalar la candidata.

En matèria d’ocupació “no és de dretes o d’esquerres, és un delicte”, subratllant que “les necessitats d’habitatge no es poden confondre de cap manera amb activitats delictives d’ocupació”, i en aquest sentit va recordar que el Partit Popular va presentar aquest estiu una proposició de llei per regular-ho:

 • Desallotjament en 24 hores
 • Recuperar el delicte d’usurpació de béns immobles
 • Els okupes no es poden empadronar
 • Penes de presó d’1 a 3 anys
 • Enduriment de les penes en cas que es tracti de màfies
 • Les comunitats de propietaris podran emprendre mesures legals

En la seva intervenció, Domènech va explicat que fa mesos que la Junta Local de Figueres, treballa en el programa electoral, reunint-se amb el teixit associatiu, econòmic, social i empresarial de la ciutat per escoltar quins són els problemes reals i les necessitats a la capital de l’Alt Empordà.

Per la seva banda, el president a la demarcació, Jaume Veray, ha destacat que està encantat de tenir-la com a coordinadora de Comunicació a la província de Girona “has caigut de peu en aquest equip i estic molt content de l’equip que també teniu a Figueres”. Veray ha celebrat el treball col·lectiu que té la seva formació a la ciutat empordanesa: “En aquests moments, a Figueres hi ha equip i formació. Estic convençut que recuperarem la nostra presència a l’ajuntament”.

Al final de la seva intervenció, la candidata, referint-se a Agnès Lladó va asseverar que “el problema és que tenim una alcaldessa que amb la seva claca corresponent dins el consistori, NO entén que el fet que no li deixin fer el que li surti de la barretina, NO és repressió, sinó formació. I que avui dia; ni república, ni independència, ni bancs fent cua, ni pluja d’inversions, ni reconeixements internacionals, ni majories del 80% i per descomptat, ni el món ens mira, ni res de res!. Que les llengües no es combaten, es respecten! I que els idiomes no estan per enfrontar sinó per unir. Si no es diu la veritat, NO es troba la solució i a la llarga, el victimisme no dona resultats satisfactoris perquè es revela l’autèntica intencionalitat. El que han de fer, és preocupar-se de Figueres, que s’està morint! El que estan fent amb l’independentisme i les republiquetes de cartó, és un continu acte d’absoluta hipocresia, egoisme i deslleialtat que enfonsa Catalunya, i per descomptat, la nostra ciutat”.

Domènech és afiliada al partit des de l’any 2004, ha estat fundadora i directora de vàries publicacions a l’Alt Empordà, Girona, Badalona i Barcelona i compta amb més de vint-i-cinc anys d’experiència en el sector de la premsa i la comunicació. Cal destacar que en aquest àmbit, ha estat directora de comunicació d’un gran Hotel a Barcelona i també de varies associacions de comerciants a la Ciutat Comtal. En els seus inicis, va ser presentadora de l’espai notícies a Televisió Figueres i al llarg de la seva trajectòria professional també ha dirigit comunicació a fires de nuvis i concerts d’estiu.

Prioritats del Partit Popular a la ciutat de Figueres:

 • Una auditoria per saber l’estat actual real dels comptes
 • Productivitat de la gran legió de càrrecs i treballadors que hi ha al consistori. Hem de gestionar excel·lentment el pressupost municipal, és a dir, ELS DINERS DE TOTS ELS CIUTADANS.
 • Centrar-se en la seguretat i la neteja
 • Perseguir l’incivisme en totes les seves variants
 • Aplicar les ordenances municipals amb rigor. El problema és que no s’apliquen
 • Ampliar la freqüència en neteja
 • Hem d’acabar amb els talls de llum del Culubret. És impensable que els veïns del barri estiguin cada cop pitjor. Un de cada tres habitatges té la llum punxada, i en 4 anys hi ha hagut més de 1.300 talls de llum.
 • Evitar que l’Ajuntament torni a menysprear tot un barri i les reclamacions dels seus veïns. És el cas de l’Olivar gran, que tot i haver aconseguit 1.200 signatures, no van ser suficients perquè el consistori evités la instal·lació de la polèmica mega antena de telefonia.
 • Treballar des del primer dia fins a l’últim de la legislatura, no només quan s’apropen eleccions. I fer-ho per a TOTA la ciutat, no només per alguns!
 • Acabar amb els nombrosos estudis que es fan cada mandat, que tenen un cost molt elevat, no serveixen per res i quasi tots es queden en un calaix.
 • Governar per a tots. Acabar amb les pancartes, llacets i símbols varis que només porten a l’enfrontament entre els ciutadans.
 • I per últim i molt important: SOBRETOT complir TOT allò que s’ha promès. Malauradament, quasi tot el que ens diuen en campanya sol ser una gran presa de pèl.