Aniran de superherois perquè no els fotin fora del Carnaval

Carnaval de Roses
Vuit superherois que es deixaran veure pel Carnaval de Roses

La colla Fins que ens fotin fora aniran disfressats del Capità Amèrica i Wonder Woman, la Dona Maravella per als que no sabeu anglès

Carnaval de Roses
Vuit superherois que es deixaran veure pel Carnaval de Roses

En la seva estrena al Carnaval de Roses, la colla Fins que ens fotin fora s’en va anar a fer les amèriques disfressats de jugadors de beisbol. I el continent americà no abandonaran enguany, ja que han decidit “anar de superherois, els nois del Capità Amèrica i les noies de Wonder Woman”, ha afirmat el cap de colla, Alex Baiges.

Una disfressa amb la qual volen aconseguir que no els fotin fora del Carnaval. Volen demostrar que son bona gent, que ajuden al que està en problemes i que defensen a la gent quan són atacats pels dolents. O sigui que faran tasques de seguretat durant la festa de disfresses juntament amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. O no!

I va ser que no, perquè segons diu l’Àlex, van del Capità Amèrica i de la Dona Meravella, la traducció al català de Wonder Woman en anglès (ho aclarim, bàsicament, per aquells que van catejar idiomes a l’escola) “després de veure’ls en el Museu de Cera de Londres, em van agradar molt i vaig decidir que aniríem d’aquest dos superherois”.

Com veieu va ser una decisió consensuada entre l’Àlex, el Capità Amèrica, la Wonder Woman i el Museu de Cera, i aprovada per unanimitat. I després diuen que no hi ha democràcia…

El que si aconseguirà, però, la colla Fins que ens Fotin Fora! serà la paritat, ja que la meitat dels membres aniran de superherois mascles i la meitat de superherois femelles.
Una paritat i igualtat que fins i tot es veurà reflectida en la carrossa, ja que “un costat anirà amb l’escut del Capità Amèrica i l’altra amb l’escut de Wonder Woman, amb detalls de cada superheroi a cada banda”, ha desvetllat Baiges.

Cadascú dels 115 superherois que super-desfilaran pel super-Carnaval de Roses paga “una quota de 140 euros per disfressar-se, tot i que s’ha d’afegir la modista, que són 50 euros”, diners que els assegura el super-menjar i el super-beure durant els quatre dies de festa. Tot menys els super-arròs “perquè fem menjar a la carrossa nosaltres, però si algú vol arròs es compra el tiquet i ja està”.

Cal destacar que l’any de l’estrena d’aquesta colla al Carnaval de Roses van ser 80, i enguany han tingut un creixement exponencial fins arribar als 115 membres.

Un augment que van aconseguir gràcies a l’anunci que van contractar amb el lema “Ens quedarem al port  Fins que ens Fotin Fora!” i que va se emès per totes les cadenes de TV nacionals i del sud de França.

Sí, sí, sembla una passada, però és el que té ser superheroi per consens i unanimitat.

Nota de la Redacció

Arribats a aquest punt, vam preguntar a totes les colles entrevistades sobre diversos punts posats sobre la taula en el Consell de Carnaval. Punts sobre la possibilitat que fos una dona per primer cop a la història del Carnaval de Roses la Reina de Carnestoltes o sobre la possibilitat de tornar les carrosses per anar a guardar-les. I a tots els sembla una bona proposta.
Pel que fa a si hi ha ambient de Carnaval al poble, aquí no hi va haver consens. La meitat va dir que sí, i la resta que no.
També hi va haver consens en referència a que hi hagi colles sancionades, “està bé perquè si no es respecten els manaments s’ha de sancionar, perquè sinó seria un desgavell”.

I la majoria, sempre hi ha excepcions, utilitzaran estris de plàstic d’un sol ús, davant la impossibilitat d’avançar-se a la normativa europea, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2020, i que prohibeix comercialitzar i distribuir productes de plàstic no reciclables.

I aclarida l’opinió generalitzada dels caps de colla entrevistats sobre aquest punts, comuniquem que a partir aquestes qüestions ja no les farem i no sortiran reflectides les respostes en els següents reportatges.