Aniversari rodó per la Colla Castellera de Figueres

Colla Castellera de Figueres

Els castellers de Figueres carregant un quatre de set amb agulla / Foto: arxiu

Els de la camisa lila van descarregar per primer cop el tres i el quatre de set amb agulla junts

Colla Castellera de Figueres
Els castellers de Figueres carregant un quatre de set amb agulla / Foto: Arxiu

La Colla Castellera de Figueres va cloure diumenge passat la setmana castellera del divuitè aniversari amb una diada castellera a la Plaça de l’Ajuntament. Els de la camisa lila van plantejar una actuació amb la intenció de descarregar-hi tres castells de set pisos, dos d’ells de la gamma alta, i ho van aconseguir.

Acompanyats pels Castellers de Cerdanyola i de Rubí, els de Figueres van entrar a plaça amb un pilar caminant.
A la primera ronda de castells afrontaven un dels reptes de la jornada i alhora un castell al qual aquesta temporada li tenen molta confiança, el quatre de set amb agulla. L’estructura va pujar ferma i amb bones mides però a la descarregada el quatre es va estirar pel pis de terços. Tot i això es va descarregat amb solvència malgrat estrenar un pilar central totalment renovat.
En segona ronda, un altre castell amb el pilar, aquest cop, el tres de set amb agulla que la Colla ja havia descarregat a principis de temporada. La construcció va pujar ferma i menys tremolosa del que molts castellers esperaven, tot i obrir-se també a nivell de terços. La feina però va ser per als pilaners que van salvar una revinclada cap endavant just quan sortia l’enxaneta fent possible que el castell es descarregués i, d’aquesta manera fer història de la Colla, ja que per primera vegada van descarregar el tres i el quatre de set amb agulla en una mateixa diada.

Per cloure la ronda de castells els de la camisa lila van optar per descarregar el que va ser un plàcid quatre de set.

En la ronda de pilars de comiat van descarregar per primer cop aquesta temporada dos pilars de cinc simultanis, seguits de dues tandes de tres pilars de quatre simultanis.

La Colla Castellera de Figueres va sortir amb la moral molt alta després d’aquesta diada per afrontar els mesos finals de temporada amb ganes d’assolir nous reptes.