Un any més la pujada patriòtica al Puig de l’Àliga de Roses podria patir canvis en la seva celebració

Pujada patriòtica al Puig de l'Àliga

35 persones van pujar al Puig de l'Àliga l'any passat / Foto: arxiu

Si és molta gent la que es reuneix diumenge per fer la pujada al Puig de l’Àliga variarà el recorregut per donar temps a assistir-hi a les persones que vulguin participar als actes preparats per l’ANC

Pujada patriòtica al Puig de l'Àliga
35 persones van pujar al Puig de l’Àliga l’any passat / Foto: arxiu

Si algun dia Catalunya assoleix la tan desitjada independència els membres de l’Associació Excursionista Cabirols de Roses se’n alegraran de debò, ja que podran organitzar i celebrar la marxa al Puig de l’Àliga sense cap modificació en el seu recorregut, en el dia ni en l’hora de la seva organització.

Des que l’any 2012 es va celebrar la multitudinària manifestació a Barcelona en pro d’un país sobirà, els rosincs i rosinques han hagut fer mans  i mànigues si volien fer pujar al Puig i després ser-hi a Barcelona.

Ja el mateix any de 2012 es va haver d’avançar l’hora de la marxa a més de pujar fins a la base militar del Pení en cotxe per a que els participants tinguessin temps després d’agafar l’autocar cap a Barcelona.

L’any següent, al 2013, quan la Via Catalana, on a Roses el va tocar el tram de Pont de Molins, els Cabirols, tot i que només s’havia de recórrer prop de 40 quilòmetres per participar en l’acte organitzat per l’ANC, també es van veure obligats a canviar l’horari i, en aquest cas fins i tot, el recorregut.

I en l’any del 20è aniversari de la Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga de Roses, l’any 2014, el recorregut i l’horari es van respectar, però no el dia, ja que els organitzadors van decidir canviar-ho de dia per tal de poder gaudir de la marxa com cal en l’any en que celebrava dues dècades. Així que, en lloc de fer-ho l’11, es va fer el 13 de setembre.

I l’any passat, 2015, l’Associació Excursionista Cabirols va fer el mateix que al 2014, és a dir, van preferir fer Pujada Patriòtica el dissabte dia 12 de setembre. D’aquesta manera van assistir a la Via Lliure de Barcelona el dia abans per gaudir de la pujada al Puig un dia després.

I enguany, i per cinquè any consecutiu, “tornem a pujar condicionats pels actes que organitza l’ANC, i si som molta gent modificaríem l’horari iper a que la gent que vulgui pugui arribar a temps a dinar i mudar-se per anar a la manifestació de Salt”, ha manifestat el president dels Cabirols, Toni Blanch, per remarcar que també es modificaria la mòdic “tot dependrà de la quantitat de gent que vingui, ja que si som molta gent pujaríem pel Mas de l’Alzeda, que és una ruta més ràpida i més assequible pel  tema d’horaris”.
La resta de la ruta seria igual que sempre, ja que “s’esmorzarà al Mas d’en Causa, es pujaria el pal i la senyera i després es faran els parlaments per acabar l’acte”, va avançar Blanch, el qual considera que “el fet de sortir els autocars cap a Salt a les dues de la tarda seria una mica just fer el recorregut clàssic de la pujada”.

La pujada s’iniciarà des de la plaça de l’Església amb la voluntat de, com molt tard, sortir a les 8:45 hores.

Als vilatans de Roses se’ls ha designat el municipi de Salt per participar a l’acte de l’ANC

L’acte previst per l’ANC aquest diumenge, 11 de setembre, no es farà només a Barcelona, ja que l’Assemblea Nacional Catalana ha decidit descentralitzar-lo i portar-lo a terme simultàniament a la Ciutat Comtal, Lleida, Tarragona, Berga i Salt, sent en aquesta darrera població on aniran els rosincs i rosinques que vulguin participar.

Els interessats en reservar bitllet per anar en autobús i tenir la samarreta d’enguany de l’ANC ho poden fer mitjançant el mail roses@assemblea.cat o bé dirigir-s al bar El Pollo Loco ubicat al nº 72 del carrer Trinitat.