Aprovada la modificació per admetre nous usos culturals al Far de Roses

El Far de Roses

L’àmbit d’actuació (senyalitzat de blau) al Far de Roses té una superfície de 4.448 m2 de sòl

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona ha donat llum verda a la modificació de planejament per ampliar els usos permesos al Far de Roses per al projecte sociocultural impulsat per l’Ajuntament

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona ha aprovat definitivament avui la modificació del planejament que farà possible tirar endavant el projecte de l’Ajuntament de Roses (Alt Empordà) per donar el Far de nous usos socioculturals. 

A la punta de la Poncella, en una parcel·la propietat del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, hi ha una edificació inclosa en el catàleg de patrimoni, com és el Far de Roses. L’Ajuntament disposa de la concessió, per part de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), de les instal·lacions auxiliars del Far. En aquest sentit, el consistori impulsa un projecte per rehabilitar ambdós edificis i fer l’entorn accessible per al gaudi ciutadà, creant un espai cultural relacionat amb aquest patrimoni i complementant-lo amb un bar-restaurant en espais que actualment no són necessaris per a l’activitat del Far. 

Així, els terrenys del Far, el baluard i el seu entorn passen a qualificar-se de sistema d’equipaments i dotacions, serveis tècnics i sociocultural. L’ús d’equipament serà el principal i es podrà complementar amb bar restaurant, petit comerç i similars.

Nous usos a l’àmbit del far de Roses 

I la Comissió ha aprovat una modificació puntual del planejament municipal de Roses que permetrà rehabilitar el Far i el baluard de Sant Antoni i adequar les seves instal·lacions a un nou ús.

L’àmbit d’actuació té una superfície de 4.448 m2 de sòl.