Aprovat el Pla per millorar la conservació i rehabilitació del Castell de Peralada

Castell de Peralada

Castell de Peralada

El projecte preveu substituir l’actual pavelló i auditori per a esdeveniments per noves edificacions més integrades en l’entorn i construir un hotel

Castell de Peralada
Castell de Peralada

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona va donar llum verda ahir al Pla especial del Castell de Peralada, a l’Alt Empordà, que preveu garantir la conservació del conjunt històric, rehabilitar els elements catalogats i facilitar el desenvolupament d’activitats culturals, hoteleres i de restauració amb el màxim respecte per l’entorn.

El recinte està integrat pel castell, esmentat ja al segle IX i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), els seus jardins i uns edificis provisionals on té lloc el Festival Internacional de Música: un pavelló, un auditori i diverses edificacions auxiliars per a serveis.

El Pla preveu enderrocar les edificacions existents a l’encreuament del carrer Sant Joan i el Passeig de la Principal, així com substituir el pavelló i l’auditori per noves construccions més integrades en l’entorn i construir un hotel.

La Comissió d’urbanisme ja va aprovar definitivament aquest Pla el passat mes de març, però va condicionar la seva entrada en vigor a que l’Ajuntament presentés un text refós. Una vegada complert aquest tràmit, avui la Comissió ha donat conformitat al Pla especial.