Aprovat, de manera definitiva, el projecte modificat d’ElBulliFoundation

ElBulliFoundation

Estat actual de les obres d'ElBulliFoundation

Aquest nou projecte modificat completa l’aprovat el 2012 adequant-se a les noves necessitats d’ElBulliFoundation sense excedir l’ampliació de sostre permesa, a més de restaurar la topografia original dels espais exteriors, la flora autòctona i recuperar els hàbitats característics del Parc Natural del Cap de Creus  

ElBulliFoundation
Estat actual de les obres del ElBulliFoundation

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona va aprovar, de manera definitiva, ahir, el projecte refós d’ElBulliFoundation, que aborda la remodelació del restaurant El Bulli, situat a Cala Montjoi, a Roses.

El projecte refós persegueix fer compatible l’activitat cultural, creativa i d’investigació vinculada a l’alta gastronomia que impulsa Ferran Adrià, relacionada directament amb el mar i la costa, amb les exigències de conservació i restauració paisatgística d’un indret sensible, situat al Parc Natural del Cap de Creus.

El document aprovat avui refon i completa el projecte aprovat per la Comissió territorial d’urbanisme de Girona el desembre de 2012 adequant-se a les noves necessitats detectades de ElBulliFoundation, que inclouen petites edificacions i noves instal·lacions de serveis. El projecte refós incorpora també les consideracions que l’òrgan ambiental va fer el passat mes de març.

Instal·lacions soterrades i restauració paisatgística

Així, l’àmbit d’actuació del projecte s’amplia a la totalitat de la superfície de la finca per fer-la totalment visitable. També es preveu la construcció íntegrament soterrada de diverses sales de màquines i galeries d’instal·lacions. Pel que fa a l’edifici principal, el projecte recull la restauració que s’ha fet de totes les seves cobertes i inclou nous espais que no modifiquen el volum original de l’edifici ni incrementen la superfície construïda. Així, el sostre màxim de ElBulliFoundation no supera els paràmetres fixats pel planejament vigent, com són un 20% d’ampliació de sostre permesa o una alçada màxima de 6,5 metres.

D’altra banda, el projecte refós preveu un aparcament exterior per facilitar l’accessibilitat, complementaria  l’activitat principal que es desenvoluparà a la finca. A tocar de l’aparcament, es preveu una petita construcció, lleugera i semisoterrada, destinada a gestionar l’arribada dels visitants.

Finalment, el projecte refós preveu la restauració a la topografia i paisatge originals de Cala Montjoi, d’acord amb les directrius de l’òrgan ambiental i a les indicacions dels gestors del Parc Natural del Cap de Creus.