Aquest dijous, 10 d’agost, s’inicia la Festa Major de Roses, que acabarà el següent dimarts, dia 15

Amb un programa d’activitats pensades per a totes les edats i públics, més l’espai del recinte firal de l’antic càmping Bahía, Roses viurà 6 dies intensos de Festa Major

Festa Major de Roses 2017Aquest dijous, 10 d’agost, s’enceta la Festa Major de Roses i aquest mateix dijous  s’estrenarà el recinte firal de barraques amb els concerts de Nurake i Banda Neon, a qui seguiran, divendres 11 d’agost, Cuits i Aspencat.

Dissabte, L’Artista Convidat i Celtas Cortos posaran la música a la festa, mentre que diumenge actuaran Eslabón Perdido i DJ Xavi Buixó.
I l’últim dia de concerts serà el torn del grup local de Rumba Tramuntana i La Pegatina, grup cap de cartell, que serà qui clogui l’activitat musical del recinte firal.

Cal a dir que tots els són gratuïts, i s’iniciaran, un cop ben sopats i feta la digestió (aquesta és la intenció), a les 23 hores. I als que no els hi agradi cap grup dels que toquen poden anar igualment a l’espai del recinte firal a gaudir de les atraccions, fer el toc o menjar-se un ‘bocata en quasevol de les Barraques gestionades per les colles de Carnaval de Roses.

Tradicions

En l’apartat de festes populars i tradicions, diverses activitats tornaran a envair els carrers de la població, com és el cas de les matinades i cercaviles de gegants, els castellers, els balls populars, la missa internacional Oikoumene, les havaneres, el lliurament de la Dracma de Plata de Roses, les danses tradicionals, o l’espectacle de focs artificials com a acte de cloenda de la Festa Major.

Torna el Gran Tobogan Aquàtic

Després de l’experiència de l’any passat, l’Àrea de Festes de l’Ajuntament torna a proposar l’activitat de Gran Tobogan Aquàtic i Inflable infantil al carrer Pujada al Puig Rom, que oferirà una jornada de diversió refrescant, diumenge 13 d’agost, en horari de matí i tarda.

Els esports també hi tenen cabuda

L’esport també té una presència important en la celebració de la Festa Major de Roses, amb la realització de tornejos que, per la seva extensa trajectòria, han assolit ja la categoria d’històrics. És el cas de la Travessia de natació al Port de Roses, que enguany arriba a la seva 81a edició, o la Travessia Local de Natació “Trofeu Enric Badosa”, que arriba al  32è aniversari.
I com no podia ser d’una altra manera tampoc pot faltar l’esport rei, el futbol, on l’últim dia de Festa Major, 15 d’agost, l’A.E. Roses s’enfrontarà al Girona B al Municipal del Mas OIiva a les 20 hores.

El Patrimoni històric també hi serà a la Festa Major

Per als més petits, espectacles d’animació, contes a la fresca, activitats familiars al Castell de la Trinitat com ‘Mision Scape bunker’ o la visita teatralitzada ‘El Pirata Barba-rossa‘ , festa de l’espuma i cercaviles, són algunes de les activitats programades.

Exposició de com era la gent de Roses 70 anys enrere

Coincidint amb la celebració de la Festa Major, Ca l’Anita inaugurarà, dissabte 12 d’agost a les 12 h, l’exposició fotogràfica “De l’àlbum a la xarxa”, un interessant recull de fotografies antigues recollides al llarg de tres anys gràcies al grup de Facebook «Fotos Antigues de Roses». El Castell de la Trinitat i la Ciutadella de Roses oferiran també visites guiades i teatralitzades per a tots els públics.

Assenyalar que la plaça Catalunya allotjarà la Fira d’Artesania de l’11 al 15 d’agost, de 10 a 22 hores.

Podeu consultar la programació completa en el document adjunt:

Exit mobile version