Aquest dilluns 5 de desembre s’encenen les llums de Nadal de Roses

Encesa de les llums de Nadal a Roses

L'encesa de les llums de Nadal de Roses s'ha fet els darrers anys a la rotonda de la SARFA de Roses / Foto: arxiu

Figures en 3D, cortines lluminoses, i cordons amb efecte caiguda de neu són algunes de les llums que decoren enguany els carrers de Roses pe Nadal

Llums de Nadal a Roses
Llums de Nadal a la rotonda de la SARFA de Roses / Foto: arxiu

El proper dilluns, 5 de desembre, tindrà lloc l’encesa de la il·luminació nadalenca que l’empresa municipal Rosersa ha instal·lat des del passat 20 d’octubre a diferents espais de la vila. L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanya del regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan M. Fernández,serà l’encarregada de prémer l’interruptor que donarà llum al Nadal rosinc. L’acte tindrà lloc a les 19 hores a l’esplanada de l’estació d’autobusos.

Al llarg d’aquest proper cap de setmana es realitzaran proves per comprovar el bon funcionament de les més de 300 figures instal·lades a urbanitzacions, moll comercial, platja de la Punta, un total de 27 carrers de la vila, 9 rotondes i als edificis de l’església, ajuntament, mercat municipal, teatre, policia local i biblioteca, “però dilluns farem l’encesa oficial de les llums de Nadal que decoraran tot el que és el centre comercial de Roses”, ha significat Fernández.

El consistori ha destinat enguany 25.000 € a la compra de nova lluminària amb sistema LED (figures 3D, cortines lluminoses, i cordons efecte caiguda de neu), al lloguer de figures tridimensionals addicionals i a la reparació i manteniment de figures adquirides anteriorment.

Amb aquesta compra es completa la inversió feta l’any 2009, en què el consistori va renovar el 75% de les antigues figures que funcionaven amb bombetes convencionals per nous models led. El 25% restant s’ha anat canviant gradualment durant els anys posteriors, de manera que actualment quasi la totalitat d’enllumenat nadalenc de Roses és ja de baix consum, fet que suposa un estalvi d’un 80% en el consum d’energia respecte a les anteriors lluminàries.

La il·luminació nadalenca a Roses funcionarà entre el 5 de desembre i el 7 de gener, en horari de 17.30 a 1 de la matinada.