Aquest dilluns s’obren les inscripcions de les activitats a la iniciació esportiva de Roses

Activitats a la iniciació esportiva de Roses

Les Escoles Psicomotriu i Preesportiva de Roses potencien el desenvolupament integral de la mainada a la vegada que fomenta la pràctica esportiva

Aquest  nou  curs 2020-2021, l’Àrea  d’Esports  de Roses té la intenció de continuar oferint el programa d’activitats esportives d’hivern, estructurat en forma d’Escoles Esportives i que va adreçat, a l’igual que en anys precedents, a diferents sectors i/o franges d’edat de la població rosinca. 

Així, aquest dilluns, 21 de setembre, i fins divendres dia 25, s’obren les inscripcions per participar en l’Escola Psicomotriu i l’Escola Preesportiva que l’Ajuntament de Roses ofereix als nens i nenes nascudes els anys 2015-16 dels cursos d’Infantil P4, P5, i a la mainada nascuda els anys 2013-14 de 1er i 2n de Primària.

L’Escola Psicomotriu i l’Escola Preesportiva realitzaran les seves sessions, a l’igual que en anys precedents, en el Pavelló Municipal d’Esports i a la Sala polivalent (adjunta al Pavelló).

Unes Escoles esportives que tenen com a objectiu “potenciar el desenvolupament integral dels nens i nenes, alhora que fomentar la pràctica esportiva basada en el concepte de pedagògic de l’educació en valors, com eix fonamental de tota activitat esportiva”, ha assenyalat la regidora d’Esports i Joventut, Vero Medina.

Els alumnes que hi participen provenen principalment de les diferents escoles de Roses: Vicens Vives, Narcís Monturiol,  Montserrat Vayreda, Els Grecs  i  C.E Empordà .

S’estructuren en diferents grups,  en funció de l’edat i de l’activitat, i amb uns ràtios que oscilen  entre  els  8-10  participants per grup.

Cal recordar que per iniciar l’activitat es necessita un mínim de 10 alumnes inscrits, i a partir de 15 inscrits, els nens i nenes que estudien en les escoles públiques de Roses (Jaume Vicens Vives, Narcís Monturiol, Els Grecs i Montserrat Vayreda) disposaran d’un servei gratuït d’autocar per a dur-los des dels centres escolars al Pavelló Municipal d’Esports

Les Escoles Esportives  s’iniciaran el dilluns 5 d’octubre de 2020 i es preveu que finailtzin el dimecres 2 de juny de 2021, data en la que es realitzarà una cloenda general amb  tots els grups participants

  • Les inscripcions s’ha de fer per internet: Inscripcions online
  • Podeu consultar i descarregar tota la informació clicant AQUÍ.  

Mesures de seguretat per la Covid-19

Per a la correcta realització de l’activitat, així com per a la recollida i transport dels nens des de les escoles fins al lloc on es realitzarà l’activitat esportiva, s’aplicaran totes les mesures previstes en el Pla d’Actuació 2020-2021 en el marc de la pandèmia per COVID-19, elaborat per la Generalitat de Catalunya.

Escola Psicomotriu

A l’Escola Psicomotriu, basada en un treball de formació i desenvolupament dels aspectes motrius bàsics, els  infants a través de les seves accions corporals: com jugar, saltar, manipular objectes, etc. aconsegueixen situar-se en el món i adquireixen intuïtivament els aprenentatges necessaris per a desenvolupar-se a l’escola i en la vida.

D’aquesta manera lúdica i gairebé sense assabentar-se treballen conceptes relatius a l’espai (a dalt/ a baix, davant/darrera, dreta/esquerra,…), el temps (la rapidesa, el ritme, la durada,…), destreses motrius necessàries per a l’equilibri, la vista, la relació entre altres nens, etc. amb els conseqüents efectes sobre la millor capacitació i emergència de l’escriptura, la lectura i les matemàtiques, indispensables avui en dia per a l’èxit acadèmic.

Escola Preesportiva

L’Escola Preesportiva està basada en un treball de formació i desenvolupament dels aspectes motrius bàsics mitjançant la iniciació esportiva no reglamentada; és doncs que va  dirigida als participants d’edats compreses entre els 6 i 7 anys respectivament.