Aquest dimarts, 1 de maig, entra en funcionament l’aparcament en zona blava

Zona blava de Roses

L'1 de maig entra en funcionament el pàrquing de zona blava / Arxiu

L’objectiu de la zona blava és permetre la rotació d’aparcaments i evitar que els vehicles estiguin estacionats al mateix lloc durant un llarg període de temps

Zona blava de Roses
L’1 de maig entra en funcionament el pàrquing de zona blava / Arxiu

Roses iniciarà el proper dimarts, 1 de maig, el període d’estacionament tarifat amb zona blava a tres espais de la població als quals es vol donar rotació de places d’aparcament.

Els espais són els mateixos que anys anteriors, és a dir, com podeu veure a la taula sota, corresponen al tram de l’avinguda de Rhode (zona 1), al de l’Avda. Jaume I, plaça Frederic Rahola i part de l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat (zona 2), i l’aparcament del Mercat Municipal (zona 3).

El servei tarifat durarà fins al 30 de setembre i el seu preu es manté en 1€/hora.

Roses compta al llarg de l’any amb una disponibilitat de prop de 5.000 places d’aparcament gratuït en la totalitat de carrers i altres espais municipals aptes per a l’estacionament. Només amb l’inici de la temporada turística, unes 300 d’aquestes places  (menys del 10%) passen a ser tarifades, juntament amb les 200 places de l’aparcament del Port Esportiu Municipal, que és de pagament entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

La implantació d’aquest servei té per objectiu evitar que els cotxes estiguin estacionats durant un llarg període temps, que en alguns casos són dies i, fins tot, setmanes, i facilitar així una rotació d’aparcaments, la qual cosa facilita que tothom pugui aturar el cotxe per tal de fer qualsevol gestió en una època en la que hi ha un major trànsit de vehicles per la gran afluència de visitants.
D’aquesta manera, s’aconsegueix també afavorir l’activitat  comercial deixant lliures zones de gran afluència que requereixen disponibilitat d’aparcament.
Cal destacar que els comerciants disposaran de targetes-descompte per a que puguin gratificar els seus clients.

Gratuïta als migdies la zona 2

Es manté també la gratuïtat d’estacionament durant els migdies de 13:30 a 16 hores a la zona blava 2, mentre que els diumenges i festius és d’estacionament lliure durant tot el dia. Per la seva banda, la zona 3 és gratuïta als migdies de 13:30 a 16 hores, en aquest cas de dilluns a diumenge. En canvi, la zona 1 és de pagament de dilluns a diumenge de 10 a 20 hores.

Cal recordar que els propietaris de vehicles donats d’alta Roses i al corrent de pagament de l’impost de circulació, disposen d’una hora d’estacionament gratuït diària en el pàrquing de Ports de la Generalitat, al front de mar, gratuïtat que fora de la temporada d’estiu s’amplia a 3 hores durant el dia i la totalitat de la nit.

‘Easypark’ és la concessionària del servei de la zona blava des de l’any passat, la qual ha incorporat l’aplicació que facilita el pagament des del mòbil, abonant de forma ràpida i còmoda l’import pel temps exacte d’estacionament.

Zona

Ubicació

Places

Parquímetres

Vigilants

Temporada

Horari

Zona 1

Av. de Rhode Nord. Comprèn el tram entre el carrer Lluís Companys i l’Av. Jaume I

122

7 1

1 de maig a 30 de setembre

10 h a 20 h, de dilluns. a diumenge

22

(C/D)*

1 de maig a 30 de setembre 13 h a 20 h, de dilluns. a diumenge

Zona 2

Avda de Jaume I; Avda de la Mare de Dèu de Montserrat (tram entre Avda de Jaume I, Plaça Llevant i Plaça Frederic Rahola)

115

4 1

1 de maig a 30 de setembre

10 h a 13:30 i de 16 h as 20 h, de dilluns a dissabte (lliure diumenges i festius)

15

(C/D)*

1 de maig a 30 de setembre 10 h a 13:30 i de 16 h as 20 h, de dilluns a dissabte (lliure diumenges i festius

Zona 3

Aparcament del Mercat municipal cobert

42

1 1

1 de maig a 30 de setembre

10 h a 20 h, de dilluns a diumenge

TOTALS

316

12 3

(C/D)*– Places destinades a càrrega i descàrrega de 8:00 a 13:00 hores de dilluns a dissabte. Fora de l’horari de càrrega i descàrregal són destinades a aparcament regulat.
L’estacionament tarifat s’extendrà fins al 30 de setembre. El preu per estacionar és el mateix preu dels anys anteriors (1 €/hora).