Aquest dimarts es farà un únic sorteig per totes les desfilades del Carnaval de Roses, com en els darrers anys

Carnaval de Roses 2015
Un moment del sorteig del número de desfilada del Carnaval de Roses 2014 / Foto: arxiu

El poc interès de les colles per canviar fa que les propostes del departament de Festes i Carnaval es quedin al calaix

Carnaval de Roses 2015
Un moment del sorteig del número de desfilada del Carnaval de Roses 2014 / Foto: arxiu

Uns quinze dies després de finalitzar el Carnaval de Roses de 2014 es va celebrar una reunió entre l’Ajuntament de Roses i els representants de les colles de carnaval. Una reunió que va servir per fer una valoració de la festa més mediàtica i multitudinària de la Vila.
En el transcurs de la mateixa, a la qual van assistir per part de l’Ajuntament l’alcaldessa Montse Mindan i el regidor de Festes i Carnaval, Juan M. Fernández, Ferdy, aquest va proposar fer un sorteig per cada dia de desfilada “per donar l’oportunitat que una colla que sortis dels últims el divendres pugui fer-ho més endavant el dissabte i diumenge” va explicar llavors el regidor. Uns sortejos però que no garantien res, és a dir, que una carrossa podia desfilar en els últims llocs si l’atzar així jo decidia, però tot i això “dónes més possibilitats que si fas un sorteig únic”, va remarcar Mindan en aquell moment.

La reunió, en la qual es va posar sobre la taula més propostes, va finalitzar amb el compromís que el departament de Festes i Carnaval enviaria un mail a cada colla perquè els seus representants donessin el seu parer per tal de portar a terme les propostes, o al contrari, no fer cap canvi.

Així, aquest dimarts, 27 de gener, a partir de les 20 hores, es farà “un únic sorteig per tots els dies, com els darrers anys”, però no perquè les colles s’hagin posicionat al respecte, dient la seva opinió, sinó “perquè, ha afirmat l’alcaldessa, de tots els correus que em enviat a les més de setanta colles només han respòs 8”, “sí, ha afegit el regidor, “4 a favor i 4 en contra”. Vuit respostes només d’un total de més de 70 colles, per la qual cosa “no es farà un sorteig per cada dia, perquè el que no faré serà qualsevol proposta si no hi ha un consens sinó amb totes, si amb la majoria de les colles. No faré res que només depengui de mi, ja que vull la col·laboració de totes les colles, que hi participin, que diguin la seva”, ha explicat en Ferdy.

Cal destacar que un bon nombre de colles consultades han afirmat que a ells no els havien arribat cap correu electrònic al respecte.

Canvis que tampoc es portaran a terme a la sortida de les carrosses a la desfilada

Segons el regidor de Festes i Carnaval, al mail que va enviar a totes les colles també proposava un canvi en la ubicació de les carrosses a l’Avda. de Rhode per “facilitar la sortida i que no hagi els embolics que s’han produït algunes vegades quan la gent ha pensat que una colla amb un número més alt sortiria abans que una altra amb un número més baix. Doncs, finalment, tampoc es farà aquest canvi”, ha assenyalat Fernández.
Un canvi que consistia posar totes les carrosses en una mateixa banda de l’Avda. de Rhode aparcades en bateria en lloc de posar tots el números parells en una banda i els imparells en l’altra.

El que si portarà a terme el departament de Festes i Carnaval de Roses serà eliminar “els números pintats a terra per saber on va cada carrossa, per evitar que estiguin mesos allà pintats, i posar en el seu lloc uns adhesius posat a la vorada amb el número corresponent i la mida de cada carrossa”.
Uns adhesius que acabat el carnaval es podran treure fàcilment evitant tacar el terra de pintura.