Aquest estiu calen 35.000 donants de sang

Aquest estiu omple la bossa

A l’estiu baixen un 30% les donacions pel canvi d’hàbits durant les vacances

Aquest estiu omple la bossaEl Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

Aquest estiu, #omplelabossa

Durant aquest estiu, tothom que doni sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebrà una bossa de roba amb el nou missatge del Banc de Sang “Dona el millor de tu. Dona sang”.

D’aquesta manera, els donants ompliran la bossa de vida i també en tindran una per omplir-la d’experiències durant les vacances.

8 municipis de l’Alt Empordà on es pot donar sang a l’agost

Aquest mes d’agost el Banc de Sang s’apropa a 8 municipis de la comarca de l’Alt Empordà perquè tothom pugui omplir la bossa. A partir del dia 14 d’agost les campanyes seran a Sant Llorenç de la Muga, Portbou, Palau Santa Eulàlia, Colera, Cistella, Cabanes i a Figueres.

Baixada de donacions

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions a 20 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessàries.

A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.

La importància d’unes reserves estables

Cada dia clíniques i hospitals fan servir sang. Per això és important tenir unes reserves que permetin fer front a qualsevol situació inesperada, com va ser el cas dels atemptats de l’any passat a Barcelona i Cambrils.

En aquella ocasió, gràcies a què el Banc de Sang comptava amb prou reserves es va poder atendre les necessitats immediates dels hospitals.