“Aquestes eleccions generals són molt importants i decisives tant a nivell nacional com per a Catalunya”

Vila de Roses

Tots els candidats a les municipals de Roses que tenen representació a l'Ajuntament

Tots els candidats a l’alcaldia de Roses a les eleccions municipals i que tenen actualment representació a l’Ajuntament coincideixen a dir, amb matisos, que aquestes eleccions generals són importants i decisives tant a nivell nacional com per a Catalunya

Vila de Roses
Tots els candidats a les municipals de Roses que tenen representació a l’Ajuntament

ViladeRoses ha fet un seguiment aquest matí als candidats a l’alcaldia  de Roses a les eleccions municipals del 26 de maig, que actualment ocupen un escó de regidor al consistori rosinc.
Per l’ordre en què ha anat a votar els hem formulat tres preguntes a José Manuel Álvarez (Ciutadans), Manel Escobar (PP), Fèlix Llorens (Gent del Poble), Olga Simarro (PSC), Joan Plana (ERC) i Montse Mindan (Junts per Roses).
La resposta donada per cadascú d’ells deixa clar que aquestes eleccions generals són importants i decisives tant a nivell nacional com a per a Catalunya. Així ho han reflectit tots, tot i que amb els seus matisos.

  • Primera pregunta:

Considera que aquestes eleccions generals són importants tenint en compte que -Europa mira amb preocupació que la ultradreta pugui entrar amb força al Congrés?

Álvarez: “Són unes eleccions en clau constitucionalista, de votar la unitat d’Espanya perquè ens estem jugant el tenir representants que volen destrossar Espanya i, per tant ens estem jugant la unitat dels espanyols”.

Escobar: “El que si que és veritat que avui és un gran dia per a la democràcia, un dia de llibertat en el qual tothom es pot expressar diferent, i a partir d’aquí el fet que la ultradreta pugui entrar al Congrés, o no, ho decidiran els espanyols, ja que ells (Vox) es presenten amb el seu programa, hi ha llibertat de vot i si estan representats és perquè els han votat democràticament i complint les lleis, que és el més important, perquè quan hi ha un estat de dret, tens el dret d’anar a votar, i si ho fas amb llibertat i respectant les lleis tot és possible”.

Llorens: “Sí que són importants aquestes eleccions, però per desgracia si la ultradreta entrés amb força al Congrés no estaria fora de la normalitat, perquè ja ho està fent, i amb molta força a molts Parlaments europeus” .

Simarro: “Sí, considero que són les més importants i decisives a nivell nacional i europeu”.

Plana: “Segur que són unes eleccions absolutament transcendentals de cares a la qualitat democràtica de l’Estat espanyol, que ja és una qualitat de per sí, que segurament no està al nivell d’altres democràcies, però un Govern entre l’extrema dreta i la dreta extrema acabaria de dilapidar els pilars democràtics que encara puguin mantenir-se en peus”.

Mindan: “A tots els països d’Europa el que s’està donant és un augment de la ultradreta en el seus Parlaments, i a Espanya pot passar, evidentment. La ultradreta són partits que basen les seves campanyes amb la por envers la immigració tant gran que estem tenint, i s’estan aprofitant d’això, i pel que fa a la resta de les seves propostes crec que seria un retrocés per Europa, per tant, crec que són molt importants i espero que s’imposi el seny i el sentit comú”.   

  • Segona pregunta:

Considera  que són unes eleccions importants per Catalunya perquè depenen qui entri al Govern pot aplicar l’article 155?

Álvarez: “No tenim cap mena de dubte que l’Albert Rivera serà el futur president espanyol, per tant, tots el que volen trencar Espanya tenen que tenir por perquè arriba un govern d’unitat, i Colorín Colorado este cuento de separatismo se ha acabado”.

Escobar: “Totes les eleccions són importants per Catalunya pel seu desenvolupament, el que passa és que actualment no tenim un Govern a Catalunya que es preocupi de les necessitats de les persones, potser hi haurà un canvi important, i si s’ha d’aplicar l’article 155 això ho diran els catalans, perquè si tenim un Govern a la Generalitat que no governa, que no es preocupa de les necessitats de les persones, potser hi haurà algú que s’haurà de preocupar”.

Llorens: “L’article 155 el van aprovar per aplicar-ho el PSC, el PP i Ciutadans, és a dir, els tres partits que tenen més possibilitats de guanyar les eleccions generals poden tornar a aplicar el 155 sempre que vulguin, votem el que votem els catalans”.

Simarro: “Sí, també són molt importants per al futur de Catalunya”

Plana: “Són unes eleccions molt importants per Catalunya, ja que la possible aplicació de l’article 155 seria el pitjor que el podria passar als catalans nacionalment, però també socialment, perquè és el pitjor que els podria passar a les dones, a la població immigrant, als treballadors que hi hagi un Govern de l’extrema dreta a l’Estat espanyol”.

Mindan: “Són molt importants per a Catalunya perquè ens hi juguem tenir força representació els països que demanem, volem un referèndum o que lluitem per la independència del nostre país, i tenir, així, veu a l’Estat amb el que algun dia hem d’arribar a algun pacte. Una veu, una força que també impediria que s’apliqués el 155”.

  • Tercera pregunta

Considera que els resultats d’aquestes eleccions generals poden influir en les properes eleccions municipals del 26 de maig?

Álvarez: “És evident que són molt pròximes a les municipals, i que després d’aconseguir Albert Rivera el Govern, Ciutadans Rose serà protagonista als comicis locals”.

Escobar: “El que està clar que hi ha un vot fidel de partit, això ho tenen tots els grups polítics, i una altra cosa diferent són les persones que representen aquests partits, i és el que més es dona a les municipals, però, tot això, considero que aquestes generals si que podrien tenir una mica de rellevància en les eleccions locals”.

Llorens: “Vull creure que no, la gent sap diferenciar molt bé el seu vot, i cada cop és més conscient de votar amb el cap i no amb el carnet del partit, i alhora de votar a les municipals prendrà consciència de què el pot serr millor pel futur del seu poble, i no quin partit l’agrada més”.

Simarro: “Sí, que van a influir, perquè els resultats de cada partit en aquestes eleccions generals es reflectirà després a les eleccions municipals”.

Plana: “Unes eleccions amb un mes de diferència és obvi que algun tipus d’influència pot tenir, però crec que sobretot, sobretot, el que més pesarà a les eleccions municipals serà la lògica municipal”.

Mindan: “Sempre s’ha dit que a les eleccions municipals es vota molt a la persona i al seu equip, per tant, espero que les eleccions generals no tinguin cap incidència perquè porto un molt bon equip, un molt bon projecte i espero que la gent ens faci confiança”.