Suquet de peix de Rose

Ara sí, amb les Barraques ja sí que Roses està de Festa Major

Festa Major de Roses 2016
Els concerts de les Barraques de la Festa Major de Roses es van iniciar ahir, 10 d'agost

Les fires, les atraccions i els concerts de les Barraques ja animen les nits de Festa Major de Roses

Festa Major de Roses 2016
Els concerts de les Barraques de la Festa Major de Roses es van iniciar ahir, 10 d’agost

Com es fa durant els darrers anys, les autoritats es donen un volt pel recinte firal de l’antic càmping Bahía a mena d’inauguració de les Barraques de la Festa Major de Roses. Un espai que des que s’inaugura es converteix en el centre neuràlgic de les nits durant les festes.

Unes Barraques que gestionen les colles de Carnaval amb l’objectiu de recaptar diners per tal de millorar la qualitat de la festa de disfresses de Roses. Unes colles, que “tot i que poden tenir manca de personal, perquè molts d’ells treballen a l’estiu, sempre s’acaben sortint per tal de poder atendre a la gran quantitat de gent que ve a aquest espai”, va afirmar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que va voler destacar això, precisament, que “sembla que no podran per falta d’efectius i al final ho tiren endavant, la qual cosa és de lloar”.

I l’alcaldessa, juntament amb d’altres regidors de l’equip de govern i només un de l’oposició, Olga Simarro del PSC, van anar a saludar una per una totes les barraques per desitjar-lis “molt treball durant aquest dies”.

En aquest espai de l’antic càmping Bahia és on es concentren les fires, les atraccions, i els concerts, “amb un gran cartell enguany, i en el que hem volgut prioritzar les actuacions dels grups de casa nostra, perquè pugin tocar, actuar davant la seva gent”, va assenyalar Mindan.

I va ser un grup local el que va inaugurar les nits musicals en directe de les Barraques. D Gremlins, amb el seu repertori de temes nacionals i internacionals de rock, va tornar a encetar els concerts del recinte firal igual que va fer l’any 2012, el darrer any precisament que Di-Versiones va tocar a Roses.

El cantant de DGremlins, Boris Moerker, va mostrar tota la seva força i energia dalt d’un escenari. Força i energia que, combinades amb la seva veu ronca, semblen que no se l’acabin mai… Però, si que es cansa i sua com la resta del mortals i la prova d’això és que Moerker va sortir cantar vestit de manera impecable, amb una americana, camisa i corbata. Ben mudat. I va acabar amb una samarreta. Moment en que va DGremlins va posar fi a gairebé dues hores de rock. De bon rock.

I un doctor va  substituir a DGremlins quan a les Barraques no hi havia cap malalt ni cap persona lesionada, perquè es tractava del grup format per 7 músics Doctor Prats, el qual van presentar a  Roses, el seu darrer disc ‘Aham Sigah’ dins el seu Festribal Tour, i on també van interpretar temes del primer treball, ‘Patates amb peix’.

Un repertori el que va oferir Doctor Prat ple de ritmes enganxosos que anaven des del reggae fins al folk, amb dosis de rock, ska, rumba, samba i cumbia, i tot el que es pugui ballar en una nit de festa com l’ahir. Com la nit del primer dia de Barraques de la Festa Major de Roses.

Perquè ara sí, tot i que va començar diumenge, ara Roses sí que està de Festa Major.

[fsg_gallery id=”261″]