Arriba el Festival FASTT

Festival FASTT

El Festival FASTT, Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà, comença amb el taller de creació col·lectiva i culminarà aquest dissabte, 22 d’agost, amb activitats durant tot el dia

El Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà, FASTT, torna amb un nou format i enguany celebra una edició especial a causa de la situació excepcional causada per la COVID-19.

Amb el suport dels Ajuntaments de Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia i Siurana el FASTT es durà a terme durant tota aquesta setmana i culminarà el dia 22 d’Agost amb diverses activitats obertes al públic.

Del 18 al 21 d’Agost es realitzarà un taller de creació col·lectiva dinamitzada per la companyia La Nave Va anomenat Micropobles a escena . Els participants treballaran amb diferents tècniques teatrals per crear una acció performativa que es representarà al FASTT de Dia, aquest dissabte 22. El públic podrà gaudir de Micropobles a Escena a Palau de Santa Eulàlia a les 11h amb un cafè cortesia del festival, a les 13 hores a Siurana a fer el vermut i a les 18h a Garrigàs amb alguna cosa per berenar. Tant el taller com el resultat de Micropobles escena són activitats gratuïtes. Només, i degut a la situació excepcional causada per la COVID-19 i per adaptar-se a les mesures de prevenció i seguretat, cal inscriure’s a la web del festival per reservar plaça.

Seguidament, al vespre del mateix dia 22, es realitzarà el FASTT de Nit on el públic podrà gaudir al Mas Gironí de Garrigàs de l’espectacle Els dies Mentits de Marta Aran, finalista als premis Max 2020 i del concert musical Foto de Família de Rusó & Ian Sala. Tot això acompanyat d’alguna cosa per sopar i altres activitats complementàries. Tot pel preu de 18€.

El nou FASTT, que també compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i de la Diputació de Girona, incorpora el concepte de territori i es converteix així en un festival d’arts escèniques que es desenvolupa en xarxa per diferents micropobles de la comarca: Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia i Siurana. El projecte aposta per la descentralització de l’exhibició cultural i per l’apropament del teatre a les zones rurals de l’Empordà, creant un teixit de col·laboració amb els micropobles de l’Alt Empordà.

Espectacles

MICROPOBLES A ESCENA – Procés Creatiu Comunitari amb la Cia La Nave Va

La Nave Va és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals de les arts escèniques, l’educació social i la pedagogia. Des del 2002 es dedica a desenvolupar projectes educatius, artístics i de formació, que tenen com a columna vertebral el teatre com a procés d’aprenentatge i transformació social. La Nave va té experiència amb creacions de teatre comunitari i és coneixedora de l’entorn rural.
El propòsit principal d’aquesta activitat participativa és tenir una experiència de creació artística col·lectiva on poder passar-ho bé i aprendre junts, creant una acció performativa. El focus inicial és mostrar les singularitats de la vida als micropobles i els participants tindran l’oportunitat d’explorar diferents opcions teatrals vinculades a les seves realitats.

ELS DIES MENTITS de Marta Aran  

Festival FASTT
Els germans i músics rosincs Rusó i Ian Sala actuaran al Festival FASTT

És un calendari de totes aquelles mentides que hi ha en el món del sexe, les que ens diem a nosaltres mateixos, les que ens diuen els altres i les que acabem dient per sentir-nos integrats dins d’una societat sexualitzada. Unes mentides que fan la nostra vida més bonica i plaent però que, alhora, poden ser còmiques, absurdes i esquinçadores. Espectacle escrit i protagonitzat per Marta Aran i produït per la Sala Flyhard de Barcelona. Finalista als Premis MAX 2020 com a millor autoria revelació.

FOTO DE FAMILIA – Ian i Rusó Sala

Dues de les veus més interessants del panorama musical català, comparteixen i s’intercanvien cançons dels seus respectius repertoris.
Dos germans empordanesos que uneixen el folk de sirena amb el country surrealista i dalinià, mitjançant cançons poètiques i arranjaments de dues guitarres.