Fira de la Rosa de Roses

Arriba la sisena edició de BaiDeFest, el Festival de Curts Fantastics i Terror de Roses

Festival que se celebrarà del 16 al 19 de novembre al Teatre Municipal de Roses per continuar premiant el curtmetratge de gènere

El passat 1 de març d’aquest 2023 l’organització del Festival de Curts Fantastics i Terror de Roses. BaiDeFest, va obrir la convocatòria per participar a la seva sisena edició. Convocatòria que al seu tancament, el 31 d’agost, es van presentar un total de 632 curtmetratges provinents de més de 45 països d’arreu del món.

El 2 d’octubre es va comunicar als directors el curtmetratges seleccionats (que podeu veure a la programació), i aquest proper dijous, 16 de novembre s’inaugurarà la sisena edició del BaiDeFest amb novetats, com ara un concert de rock i una sessió golfa, amb la projecció de Las no muertas, una pel·lícula classificada “S” en homenatge a un gran actor i amic del Festival, Emilio Moya, que ens va deixar al 2018, a pocs dies d’iniciar la primera edició del BaiDeFest. Així, a la Sala dels Miralls del Teatre Municipal de Roses es farà, el dissabte, 18 de novembre, a les 19 hores, una retrospectiva amb un passi de curts, documentals i entrevistes relacionades amb la seva vida. A més, es lliurarà el primer premi honorífic a la seva memòria, i es projectarà la pel·lícula Campamento sangriento, una terrorífica paròdia políticament incorrecta de les pel·lícules Viernes 13.

Els Blocs de Curts

Des del 2018, el BaiDeFest ha dividit totes les obres en diferents seccions, mai discriminant si un curtmetratge és professional o amateur, ja que per a l’organització qualsevol obra exercida amb imaginació, ganes i sense pressupost, no té res a envejar a una d’alt pressupost.
Aquesta 6ª edició consta de quatre dies on s’ha barrejat el gènere de terror i fantasia, a més d’incorporar l’esmentat mes amunt concert de rock amb el grup PISTON STROKE, i la pel·lícula classificada “S” amb la presencia del seu director i equip.

Així mateix, està prevista la presentació del llibre “Figueres de por” , tastos del còctel BaiDeFest, concursos, i una xerrada a càrrec dels amics del Far Friki.

Durant les proyeccions dels curts, part dels directors i actors presentaran els seus treballs al públic, on el públic votarà en una butlleta el curt que més l’agradi, per atorgar el premi del públic BaiDeFest 2023.

PROGRAMACIÓ BaiDeFest 2023

Jurat

En aquesta cinquena edició, el jurat estarà format per :

  • Jacint Espuny: Director de cinema i del festival FangoFest Amposta
  • Ana Arjol: Realitzadora i productora a Almanegra
  • Jona Fernández: Editor i operador de Drone, creador de la productora Almanegra
  • Charli Sangar: Director de curtmetratges i músic
  • Francesc Sirvent: Escriptor i president del club amics de James Bond

El mestre de cerimònies 2023

En aquesta edició, Francesc Sirvent, a més de formar part del jurat, serà l’encarregat de presentar el Festival. En Francesc, des de molt petit freqüentava els cines del seu barri de Barcelona, i es va aficionar a les pel·lícules de James Bond, de tal manera que va publicar el llibre “Bond 007: Seduce y dispara” una guia cinematogràfica de l’agent secret. Va participar, a més, en el curtmetratge “Los árboles” de Joan Vall, compartint escena amb el mític Paul Naschy. I desde fa un anys es el president del Club Amigos de James Bond. Promou la cultura Bond, mediant les exposicions de la seva amplia col·lecció d’objectes Bond.

El cartell 2023

El cartell de la VI Edició del BaiDeFest (imatge que il·lustra aquesta informació) és obra de Carlos Acedo ArtWork, que des del 2019, realitza els cartells del festival, superant-se aquest any amb una obra que vessa actualitat, ja que està realitzat amb IA (Intel·ligència Artificial)

Espot 2023

El passat de mes d’agost es va gravar l’espot de la VI Edició del BaiDeFest, aquesta vegada grabat a l’interior d’un habitatge.
L’espot va anar a càrrec d’en Marcos Fernández i David Ruiz sota el guió de Tito Gore, director del BaiDeFest, i  protagonitzat per Mireia Blasco i Bernat Costa. La gravació de l’anunci és un petit homenatge al film de El exorcista que celebra el seu 50ª aniversari, a més de fer una mica de crítica a les plataformes digitals, per les quals, la gent ha deixat d’anar al cinema i ho veuen tot des de casa. Es va trigar a estrenar l’espot fins el 11 d’octubre amb l’objectiu que es projectés en primícia a la sessió especial de curts del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebra a Sitges.

Espot BaiDeFest 2023:

Petita mostra del que es podrà veure la VI edició del BaiDeFest de Roses: