Arriba una nova edició del ‘Mediterranean Guitar Festival’

Mediterranean Guitar Festival

El Mediterranean Guitar Festival porta la millor sonoritat de la guitarra a les esglésies més emblemàtiques de la Costa Brava, com ara a Castelló d’Empúries, L’Estartit, Llançà, El Port de la Selva, la Costa de Barcelona i la Costa Daurada

Després d’un any 2021 marcat per la pandèmia, el Mediterranean Guitar Festival torna amb més força que mai del 21 d’abril al 27 d’octubre, en una edició plena de primeres figures internacionals del món de la guitarra.

El festival tindrà lloc a les esglésies més emblemàtiques de la costa catalana, estant present a la Costa Brava a Castelló d’Empúries, L’Estartit, Llançà i El Port de la Selva; a la Costa de Barcelona a Sitges, Lloret de Mar i Calella; i a la Costa Daurada, a Calafell i Coma-ruga.

Es realitzaran un total de 130 concerts, de la mà de grans intèrprets locals i internacionals, en què hi haurà estils diferents com la guitarra clàssica, el flamenc, guitarra espanyola, guitarra romàntica, recital de violoncel basat en la figura de Bach, incloent sextet de corda i diversos concerts amb orquestres.

I la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries va ser l’escenari de la presentació del Mediterranean Guitar Festival 2022, que va anar a càrrec de la regidora de Cultura Castelló d’Empúries,  Xon Hugas, del rector de la Basílica, el Mossèn Joan d’Arquer i del propi director del festival, Tono Blasi.

Diferents intèrprets de guitarra participaran en el Mediterranean Guitar Festival del 21 d’abril al 27 d’octubre portant la música i la cultura a tota la costa catalana. El festival, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, torna a les esglésies més emblemàtiques de la costa catalana, estant present a la Costa Brava a Castelló d’Empúries, L’Estartit, Llançà, El port de la Selva; a la Costa de Barcelona a Sitges, Lloret de Mar i Calella; i a la Costa Daurada a Calafell i Coma-ruga.

En total es portaran a terme 130 concerts de la mà de reconeguts guitarristes internacionals i catalans o residents a Catalunya, que oferiran diferents concerts entre els mesos d’abril a octubre en el marc del festival. Aquest any tindrem un total de 45 formacions diferents, entre les que destaquen figures molt importants com Ana Vidovic (considerada per la crítica com la millor guitarrista del món), Orquestra del Maresme amb la guitarra solista del Nord Americà Celil Refik Kaya (que interpretaran el conegut Concierto de Aranjuez, del compositor Joaquín Rodrigo), L’Orquestra de guitarres de Barcelona (amb més de 20 guitarristes), Javier Gavara (Tribut a Paco de Lucía), la Camerata Venezia (Les 4 estacions de Vivaldi), Anabel Montesinos i molts d’altres.

Els concerts tindran lloc com cada any a les esglésies de les poblacions on es realitza el festival. Sempre a les 21 hores.

Les entrades es poden adquirir de forma online a partir d’avui mateix a la web del Festival, www.mediterraneanguitarfestival.com i els dies de concert a la taquilla de cada una de les esglésies a partir de les 20 hores.