Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Arriba una nova edició, la sisena, d’EmpuriaTApes

EmpuriaTApes
Moment de la presentació de la 6ª edició d'EmpuriaTApes

37 establiments de restauració de Castelló d’Empúries i de la seva marina residencial participaran en aquesta nova edició d’EmpuriaTApes

Aquest matí s’ha presentat una nova edició d’EmpuriaTApes, que tindrà lloc del 30 de setembre al 12 d’octubre. L’acte ha anat a càrrec de l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Helena Solana, i la regidora de Turisme, Xon Hugas.

Així, la setmana que vinent es donarà el tret de sortida a la ruta de tapes que oferiran 37 establiments de restauració de la Vila Comtal i de la seva marina residencial al preu de 3 € amb una beguda inclosa. Bars i restaurants que s’han donat a conèixer, així com les degustacions que oferiran, quedant palès, una vegada més, la diversitat culinària que es pot degustar tant a Castelló d’Empúries com a Empuriabrava.

Així com l’any passat, es proposarà un concurs de tapes on els comensals, actuaran de crítics gastronòmics i  podran valorar les tapes des del mateix local, a través d’un codi QR. Les persones que participin en la votació entraran en un sorteig en el que poden guanyar:

  • Menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, Salt en tàndem per a dues persones a l’Skydive Empuriabrava, 2 entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria de la Capital Medieval de l’Empordà, Castelló   d’Empúries. 
  • Menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, volta en kart per a dues persones al Karting Empuriabrava, 2  entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria de la Capital Medieval de l’Empordà, Castelló d’Empúries 
  • Menú per a 2 persones en un dels restaurants participants en aquesta edició d’EmpuriaTApes, Passeig en vaixell pels canals amb Ecoboats, 2 entrades gratuïtes als museus Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i de la Basílica de Santa Maria de la Capital Medieval de l’Empordà, Castelló d’Empúries. 

A part de la votació popular a la millor tapa, en aquesta edició comptarem també amb un jurat professional del qual no en donarem a conèixer la identitat, perquè durant els dies que tindrà lloc la ruta de tapes, el jurat farà una degustació d’incògnit per poder valorar l’experiència de forma real.

Helena Solana s’ha mostrat molt il·lusionada amb aquesta nova edició, “EmpuriaTApes està plenament consolidat com a esdeveniment gastronòmic a la comarca. Cada any són moltes les persones que ens visiten i que coneixen nous locals gràcies a aquesta proposta” ha assenyalat.

Per la seva banda, Xon Hugas ha expressat la satisfacció de comptar amb una proposta com EmpuriaTApes una vegada acabada la temporada d’estiu, doncs “els últims anys que s’ha celebrat en aquestes dates hem pogut comprovar que ens ajuda a allargar una mica la temporada fins entrada la tardor i que el sector ho agraeix”.

Així mateix, l’alcalde Güell ha ratificat la qualitat dels locals de restauració de Castelló i Empuriabrava, assegurant que “no em cansaré de reivindicar la diversitat de restaurants i tipus de cuina que tenim i la qualitat que hem assolit els últims anys en l’àmbit gastronòmic”