Arriben a l’Estat espanyol les primeres dosis de la vacuna de la companyia Moderna contra la COVID-19

Vacuna Moderna
35.700 dosi de la vacuna Moderna han arribat avui a l'Estat espanyol

Es tracta de 35.700 dosis, procedents del magatzem de la companyia a Bèlgica, que entre demà dimecres i el dijous es distribuiran de manera equitativa entre les comunitats autònomes

Les primeres vacunes desenvolupades per la companyia Moderna contra el COVID-19 han arribat aquest matí, entorn de les 8 hores, a Espanya.

Es tracta de 35.700 dosis, procedents del magatzem de la companyia a Bèlgica i que han estat traslladades per carretera fins al magatzem del centre de la península. Tècnics de l’Agència Espanyola de Medicaments han certificat aquest matí la lliura minuts després de la seva arribada al magatzem.

Segons la planificació establerta per la companyia, aquesta primera remesa està formada per 357 caixes, amb 100 dosi en cada caixa.

Entre demà dimecres i el dijous, les vacunes es distribuiran de manera equitativa entre les comunitats autònomes, sempre que les condicions climatològiques ho permetin.

L’acord amb Moderna estableix que la xifra de dosi anirà augmentant progressivament en pròxims lliuraments fins a un total de 599.500 dosi en les pròximes cinc setmanes (fins a la tercera setmana de febrer inclosa).

En concret, està previst que en la quarta setmana de gener arribin 52.000 dosi més; en la primera setmana de febrer, 127.900, i en la tercera setmana de febrer, 383.900 dosi.

La vacuna de Moderna utilitza ARN missatger i també és a dues dosis, com la de Pfizer.

Aquestes noves dosis se sumen a les de la vacuna de Pfizer ja distribuïdes i que aquesta setmana superaran el milió.

D’altra banda, l’Agència Europea del Medicament (EMA per les seves sigles en anglès) ha rebut avui la sol·licitud de Astrazeneca per a l’avaluació de la seva vacuna contra el COVID19. La sol·licitud seguirà els mateixos passos i els mateixos controls que les vacunes de Pfizer i Moderna i està previst que a la fi de mes, el 29 de gener, l’EMA emeti la seva valoració.