Cinema a la Fresca

Arxiven la causa contra l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, per desobediència l’1-O

Montse Mindan
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan

El jutge no troba indicis suficients per una imputació penal i ha dictat el sobreseïment de la causa

Arxivada la causa contra Montse Mindan per desobediència
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan

El Jutjat d’Instrucció nº 1 de Figueres ha arxivat la causa que va interposar el passat mes d’octubre el veí de Roses, José Antonio Blázquez, per un pressumpte delicte de desobediència l’1-O contra l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Segons dicta la sentència, “la investigació practicada per aquest Jutjat no permet la formulació d’una acusació fundada en dret. Els indicis recaptats dels fets són insuficients per deduir una imputació penal amb la solidesa exigible i, conforme al , precepte abans citat i a l’article 641.1 de la LECRIM ha d’ordenar-se el sobreseïment provisional de les actuacions”.

L’alcaldessa de Roses ha rebut la sentència, com no podia ser d’una altra manera amb “molta alegria, i estic molt contenta per mi i per tots els companys que es troben en situació d’investigats per desobediència”.

Recordem que el jutge va citar a declarar a Montse Mindan el mes de febrer passat com a investigada, que es va acollir al seu dret a guardar silenci. Va ser una vista preliminar en la que l’alcaldessa va tenir el suport a les portes dels jutjats de Figueres d’unes 200 persones i representants polítics de Roses, la comarca de l’Alt Empordà i la demarcació de Girona.

Cal assenyalar que per aquesta sentència de sobreseïment cap recurs de reforma a presentar en el termini de tres dies a partir d’avui.