Cinema a la Fresca

Una Assemblea de Joves de Roses on va primer la qualitat per sobre de la quantitat

Assemblea de Joves de Roses
Un moment de l'Assemblea Jove de Roses celebrada al CAR Jove

Sensacions de contrastos a l’Assemblea de Joves, no va haver-hi una gran quantitat de participació, però si un gran nivell de qualitat del seu contingut i desenvolupament

Assemblea de Joves de Roses
de

Setze joves es van presentar a l’Assemblea de Joves de Roses, convocada per l’Àrea de Joventut de Roses i que es va celebrar divendres passat al CAR. L’objectiu saber de primera mà quines són les inquietuds, idees, projectes o propostes que té el jovent de la Vila per tal de mirar que ells mateixos, els joves, les puguin desenvolupar. “La quantitat de joves que es van presentar no era la que esperàvem, però al final totes les propostes que han sorgit han estat molt bones, fins i tot algunes les havíem pensat nosaltres per dir-les, però no ha fet falta, ja ho han fet ells”, va afirmar la regidora de Joventut de Roses, Anna Jorquera.

I és que només 16 joves en una població d’uns 20.000 habitants, va donar “una percepció decebedora, al principi de la trobada, però que a mesura que es va desenvolupar les sensacions van canviar perquè se la fent seva l’assemblea, parlant que ells, els joves la tiraran endavant implicant a més joves de Roses”, va afirmar l’Informador Juvenil, Jordi Abadal. En aquest sentit, un dels joves participants, Jordi Alcaide, va manifestar que “sí, per una població de 20.000 habitants avui hem sigut pocs i cal fomentar, de la manera que sigui, que el joves s’impliquin més amb el municipi, ja que tenim molts de projectes que cal que compartim i debatre”, remarcant per aquest motiu, que “hem d’aconseguir que la implicació dels joves vagi a més”, ratificant les paraules d’Abadal, que els joves van fer seva l’assemblea. Una afirmació que també va ser recolzada pel jove Adrià González  a l’assenyalar que “la participació és la clau per poder tirar endavant aquesta assemblea, i enguany hem estat 16, però l’any poder serem 40, i aquest increment de persones és fonamental per tirar endavant les propostes”.

Unes propostes que serviran, a la vegada, “per crear el nostre Pla Local de Joventut”, va reconèixer la responsable d’aquesta Àrea a l’Ajuntament

Segons van anunciar els impulsors de l’Assemblea de Joves de Roses, entre les propostes presentades pels joves “hi ha de molt concretes que es podrien fer per la Festa Major i que si les tiren endavant podrien fins i tot donar-li un tomb a la Festa. Són propostes molt fàcils de realitzar que no necessiten ni d’infraestructures ni d’uns grans pressupostos, només d’un espai municipal i les ganes dels joves de voler-les fer”.

Anna Jorquera va agrair la presència a l’Assemblea Joves de Roses “de la nova coordinadora territorial de Joventut a Girona, l’Agnès Fàbregas, que s’ha interessat per aquest tipus de trobada de l’Ajuntament amb els joves així com per l’assemblea que vam fer ahir –per divendres- amb els polítics”.

Una assemblea de polítics amb la que es va voler tenir la implicació de tots els partits que conformen la corporació municipal, però que només va captar l’interés dels dos que formen l’equip de govern, CDC i Gent de Poble, i el grup majoritari de l’oposició, Esquerra Republicana.