Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Assemblea per Vilajuïga presenta 50 propostes per revalidar l’alcaldia i continuar el canvi

Eleccions municipals 2023
Assemblea per Vilajuïga va presentar el passat dissabte el seu programa electoral

L’agrupació d’electors encapçalada per Xavier Llorente, actual alcalde de Vilajuïga, va donar a conèixer dissabte el programa electoral en un acte que va aplegar més de 80 persones

Assemblea per Vilajuïga va presentar aquest passat dissabte les cinquanta propostes que recull el seu programa electoral, amb el qual volen revalidar l’alcaldia i continuar amb el canvi engegat fa quatre anys. L’agrupació d’electors, encapçalada per Xavier Llorente, ha governat en l’actual mandat amb majoria absoluta i concorrerà per tercer cop als comicis després d’haver guanyat les dues anteriors eleccions municipals.

Durant la presentació, que va aplegar més de 80 persones, els 9 candidats van desgranar un programa agrupat en cinc grans àmbits: la gestió eficient dels recursos públics, un treball que garanteixi la igualtat d’oportunitats per totes les persones, un ajuntament transparent i proper, un poble viu i actiu i un treball a llarg termini, tenint en compte els reptes que depara el futur. 

Després de repassar part de la feina feta en aquest mandat i explicar les propostes més destacades pels propers quatre anys, Xavier Llorente va tancar l’acte ressaltant que “aquests anys al govern hem demostrat que tenim un projecte de poble i som la garantia d’una gestió eficient, seriosa i responsable. Som un equip amb idees i determinat a continuar amb el canvi a Vilajuïga”. 

La candidatura de l’Assemblea

La candidatura per les municipals combina renovació i experiència: a més de Llorente, als primers llocs de la llista també hi ha Ernest Pous, regidor entre 2015 i 2019, que anirà de número 2; i l’actual edil Simó Colls, que ocuparà el quart lloc.

La tercera i la cinquena plaça de la candidatura són per a dues noves incorporacions: Júlia Martí serà la número 3 de la llista, mentre que Rosa Tur, actual presidenta del Casal de la Gent Gran, anirà al cinquè lloc. La candidatura, la completen Rosa Giralt (6), Paula Pairó (7), Manel Ortega (8) i Roser Ripoll (9).

Després de quatre anys al Govern Municipal, l’agrupació ha decidit tornar a concórrer als comicis per culminar molts dels projectes engegats els darrers anys. Assemblea per Vilajuïga va guanyar les eleccions amb un programa que suposava una sacsejada en molts àmbits municipals i després d’aquest primer mandat cal seguir treballant per un model de poble viu, actiu i més cohesionat. 

Sobre l’Assemblea per Vilajuïga

Assemblea per Vilajuïga és una agrupació d’electors que va néixer el gener del 2015 amb la intenció de presentar-se a les eleccions municipals d’aquell mateix any. Formada en gran part per gent provinent del món associatiu, els seus principis bàsics són l’assemblearisme, la transparència i la democràcia plena.

En les eleccions del 2015 la formació va aconseguir guanyar les eleccions amb 219 vots i fer-se amb 4 dels 9 regidors del municipi. El pacte entre Esquerra Republicana i Junts per Vilajuïga (PSC) va fer que es quedessin a l’oposició. En les darreres eleccions del 2019, l’agrupació va aconseguir finalment una majoria absoluta amb 317 vots (un 48,77% dels vots emesos).