Atraca a Roses un vaixell de guerra de l’Armada Francesa

Atraca a Roses un vaixell de guerra

A dalt les autoritats militars i civils de Roses i França, i a sota la patrullera Taape de l'Armada Francesa

La patrullera Taape de l’Armada francesa farà una estada de tres dies a Roses

Atraca a Roses un vaixell de guerra
A dalt les autoritats militars i civils de Roses i França, i a sota la patrullera Taape de l’Armada Francesa

La patrullera Taape de l’Armada francesa ha atracat aquest matí al port de Roses provinent de la Base Naval de Toulon el segon port naval més gran de França i la base de la flota mediterrània de l’exèrcit francès.

Fa uns dies que la Marina de França va demanar permís al port de Roses “per fer una estada de repòs, d’oci, i sortir així uns dies de la base naval”, ha afirmat el comandant en la reserva i enllaç de l’Armada Francesa a Catalunya, Alain H. Zielinger.

I aquest matí, abans que arribés que arribés aquest vaixell de guerra, el protocol que es porta a terme en aquests casos ha fet que el Grup Especial de Activitats Subaquàtiques, comandat per Fernando Aguirre, hagin portat a terme una inspecció sota l’aigua i arreu del port per comprovar que la patrullera pogués atracar sense cap inconvenient.

El primer tinent d’alcalde de Roses, Juan M. Fernández, i l’inspector de la Policia Local Eduard Campà s’han personat fins al port per donar la benvinguda al comandant de la patrullera, el tinent Thomas Ciborski i a la resta de la tripulació i els han fet entrega als militars francesos “de diferents obsequis de record pel seu pas per Roses, com ara el llibre ‘Roses des de l’aire’, i informació diversa del que poden visitar els tripulants d’aquest vaixell de guerra durant la seva estada a cada nostra”, ha manifestat Fernández.

Estada de 3 dies a Roses

La patrullera francesa Taape, de 41 metres d’eslora i que porta a bord 15 tripulants, el tinent Ciborski més 14 suboficials, té previst fer una estada a Roses de tres dies, per això l’Ajuntament de Roses ha desplegat “un perímetre de seguretat al voltant del vaixell, i els hem facilitat una connexió elèctrica i aigua potable”, ha afirmat el primer tinent d’alcalde.

El proper dilluns, 3 de desembre, aquest vaixell de guerra de l’Armada Francesa salparà rumb al seu port d’origen, la base naval de Toulon.