Suquet de peix de Rose

‘Atrapa la falta’, concurs fotogràfic del Centre de Normalització Lingüística de Girona

En el marc de la fira Expojove, el Centre de Normalització Lingüística de Girona posa en marxa el concurs fotogràfic ‘Atrapa la falta’ en l’àmbit de les comarques gironines

CNL de GironaEl concurs “Atrapa la falta”, que convoca el Centre de Normalització Lingüística de Girona, es durà a terme a partir del 16 de març i fins al divendres 17 d’abril. “Atrapa la falta” s’adreça especialment als joves, per la qual cosa s’hi participarà a través d’Instagram, la xarxa social que més els atrau.

El concurs pretén conscienciar aquest sector de població de la importància d’escriure amb correcció i del paper decisiu que té la llengua per al seu futur professional, tenint en compte el valor que adquireix a l’hora d’oferir una determinada imatge de qualitat. Per això, atès aquest caràcter pedagògic, també es promourà entre l’alumnat dels cursos de català per a adults d’arreu del territori gironí.

Les fotografies han de recollir errades lingüístiques en català de qualsevol tipus en rètols, cartells, menús de restaurants, prospectes, fullets, aparadors de botigues, etc. exposats al públic. Cada participant hi podrà concursar amb tantes fotografies com vulgui sempre que siguin originals i fetes en el període del concurs.

El concurs es podrà seguir a través de la pàgina web del concurs del CNL de Girona, que s’anirà actualitzant amb els premis i totes les activitats relacionades amb l’activitat; i també a través de les xarxes socials de Facebook,Twitter i Instagram del CNL de Girona

Complicitat d’Expojove

Els dies 15 i 16 d’abril de 2015 tindrà lloc a la Fira de Girona la X edició d’Expojove, una mostra que s’adreça majoritàriament a joves d’entre 14 i 18 anys, amb tres àmbits principals: formació, ocupació i emprenedoria. L’organitzen conjuntament el Consell Comarcal del Gironès, la Universitat de Girona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona i la Fira de Girona.

Una bona part dels visitants d’Expojove són nois i noies procedents d’instituts de totes les comarques gironines (uns 6.000 l’any 2014).
Cada any el Centre de Normalització Lingüística hi participa amb alguna activitat. En aquesta edició l’activitat proposada és el concurs de fotografia a través d’Instagram.

Instituts, casals, esplais, centres juvenils

A través d’Expojove i dels departaments d’ensenyament dels ajuntaments de les comarques de Girona, el concurs arribarà a escoles, instituts, centres de formació de secundària públics i privats, casals juvenils, associacions de joves, punts d’informació juvenil, etc.

Implicació de l’alumnat dels cursos de català per a adults i del Voluntariat per la llengua

El Centre de Normalització Lingüística de Girona té en marxa 170 cursos de català per adults presencials o semipresencials i desenvolupa el programa Voluntariat per la llengua en diverses poblacions gironines (1.076 parelles en funcionament el 2014). El concurs es difondrà a les aules i entre les parelles constituïdes en el període del concurs, i s’incentivarà que hi participin.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Premis atractius per als joves

Els premis seran prou atractius per a qualsevol persona jove, però en aquests moments hi ha alguns detalls pendents i no els podem avançar. En qualsevol cas, de seguida que sigui possible els inclourem a les bases i n’informarem a través de les xarxes socials del CNL de Girona, Facebook, Twitter i Instagram.

Pensem que la vostra posició és privilegiada, tant per difondre la iniciativa entre la població rosinca com per participar-hi, a la qual cosa us animem sincerament.

Podeu consultar les bases en aquest enllaç.