Avís als usuaris de telefonia mòbil i Internet que viatgen a l’estranger (‘roaming’ o serveis de telefonia en itinerància)

Informar-se de les tarifes de telefonia mòbil i internet que cobra l’operador que es té contractat abans de viatjar a l’estranger

Agència Catalana de ConsumL’Agència Catalana del Consum recorda a les persones usuàries de telefonia mòbil i Internet que si viatgen a l’estranger, abans de viatjar, s’informin de les tarifes que cobra el seu operador per efectuar o rebre trucades telefòniques, per enviar o rebre missatges SMS, per descarregar dades i per accedir a Internet des del país de destí (és a dir, els preus de l’anomenat ‘roaming’ o serveis de telefonia en itinerància).

Si viatges per països de la Unió Europea (28 països), des de l’1.7.2014:
Coneix l’Eurotarifa:

 • Per a Servei de veu i SMS:
  • El preu màxim de les trucades telefòniques realitzades és de 0,19€/minut (IVA exclòs).
  • El preu màxim de les trucades telefòniques rebudes és de 0,05€/minut (IVA exclòs).
  • El preu màxim d’enviament d’un SMS és de 0,06€ (IVA exclòs).
  • Rebre un missatge SMS en un altre país de la UE és gratuït.
 • Per a Serveis de dades (Internet):
  • Es redueix el cost de navegar per Internet i de descarregar pel·lícules o programes de video a través de xarxes mòbils amb un límit màxim a l’engròs de 0,20€ per MB descarregat.
  • Des de l’1 març de 2010, els operadors de telefonia mòbil han d’oferir als seus clients un mecanisme de “límit d’interrupció” mensual de 50€ (IVA exclòs) a fi de protegir-los contra les factures exorbitants per navegar per Internet mentre viatgen a altres països de la UE.
  • El client ha de rebre un avís quan assoleixi el 80% del límit triat i, després del missatge d’avís, s’interromprà la connexió mòbil amb Internet del consumidor a l’estranger. Els operadors hauran d’oferir aquests serveis de manera gratuïta.

Atenció: si viatges amb el teu ordinador portàtil i vols navegar per Internet, consulta les tarifes!.

Vigileu si us trobeu situats en una localitat fronterera (prop de la frontera d’un altre país, p.ex: propers a Andorra, Portugal, França, Marroc, Gibraltar….): cal que abans de fer una trucada amb el mòbil comproveu que l’esteu realitzant a través de l’operador del país on esteu ubicats.

Si viatges per països de fora la Unió Europea:
No hi ha cap regulació vigent, per això, tant per a telefonia mòbil, SMS, descàrrega de dades, accés a Internet, informa’t i assegura’t de les tarifes abans de viatjar.
Des de l’1.07.2012 als ciutadans que es desplacin fora de la UE se’ls advertirà mitjançant un missatge de text, correu electrònic o finestra emergent, que l’import de les dades descarregades s’aproxima a 50€ o al nivell acordat. Per poder seguir utilitzant el servei de dades en itinerància, els consumidors hauran de confirmar que estan d’acord en superar aquest nivell.

Atenció: si viatges amb creuer
Si viatges amb creuer ves molt en compte si vols trucar, enviar missatges o consultar Internet des del mòbil ja que, a alta mar, el preu que et cobrarà el teu operador dependrà de la ubicació del vaixell, és a dir, de la possibilitat o impossibilitat de connectar-se a una xarxa d’un país de la Unió Europea: si et connectes a una xarxa d’un país de la Unió Europea t’aplicarà l’Eurotarifa però, si no és possible, el teu operador t’aplicarà les tarifes de les connexions via satèl·lit, que són molt elevades. Consulta les tarifes amb el teu operador abans de sortir de viatge!.

Més informació: