Els avis i àvies de Roses filmaran la seva segona pel·lícula després de l’èxit de la primera, ‘L’ocell de les plomes blaves’

‘L’ocell de les plomes blaves’
Protagonistes (gent gran), productors (ajuntament de Roses) i co-directors (La Tramoia) de 'L'ocell de plomes blaves'

L’èxit de participació i el ressò mediàtic que ha tingut el primer film i que, segurament, tindrà el segon, anima a l’Àrea de Benestar Social a fer una segona pel·lícula a Roses protagonitzada per la seva gent gran

‘L’ocell de les plomes blaves’
Protagonistes (gent gran), productors (ajuntament de Roses) i co-directors (La Tramoia) de ‘L’ocell de plomes blaves’

Tot just una hora i mitja abans de fer el passi al Teatre Municipal de Roses del curtmetratge “L’ocell de les plomes blaves”, el TN Comarques es feia ressò amb una peça en off d’uns 30 segons. Un film que ha estat fruit d’un taller de cinema previ impulsat per l’Àrea de Benestar Social, i en la que seu responsable, Marc Danés, va assegurar que “repetirem aquest taller perquè crec que us heu passat molt bé, i segurament TV3 vindrà a veure-us un dia per explicar a tot Catalunya el que esteu fent”.

Un taller de cinema que va estar dirigit per l’empresa La Tramoia, composat per la Margarida Trias i en Bernat Miralpeix, que van guiar, assessorar i ensenyar  als avis i àvies de Roses les diferents tasques que intervenen en la gravació d’un curtmetratge, “bé, és un xic més llarg perquè dura entre 30 i 49 minuts”, com són la interpretació, el guió, la gravació, la producció o el vestuari, entre d’altres.

Un taller que al cap de 5 mesos va donar com a fruit “L’ocell de les plomes blaves”, flim en el que en el que se representa “a una comunitat de persones que viuen en un espai tancat, que és el teatre, ja que l’exterior és un lloc prohibit. I en aquesta comunitat una de les dones fa creure que el destí de tots ells està cosit pe teixidores, i que per culpa de la falta de fil se’ls està acabant el temps… Fins que un d’ells descobreix que tot és mentida”, va explicar en Bernat. I tot i això, filmat en blanc i negre “per tal de donar-li el punt d’utopia estranya” i crear una atmosfera adient a la trama.

Gràcies a que els avis i àvies ja tenen experiència en el món del teatre, recordem per exemple, ara fa tres anys, quan la companyia Jubi-Teatre va estrenar ‘Tots bojos per una torre’, o a mitjans de l’any passat l’obra ‘Per no entendre el castellà’, totes dues dirigides per la Fina Puigdomènech, no ha estat gens difícil per la Margarita i en Bernat que la gent gran de Roses “se’n sortís prou bé a l’hora de filmar el film, ja que es va evidenciar que ja havien treballat fent teatre i a més en l’espai del Teatre Municipal, espai que es coneixen molt bé i que és on es desenvolupa la trama del film”, va afirmar Tries.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor Marc Danès els dos components de La Tramoia van repartir una còpia del film entre els actors i actrius del curtmetratge per a que puguin veure’l a casa acompanyats els seus familiars.

Els actors i actrius que han fet possible que el film “L’ocell de les plomes blaves” sigui una realitat sota la direcció de Puigdomènech, han estat Angelina Ballesta, Esther Gotanegra, Quim Prats, Patrick Hendrickx, Annik Mallentjer, Simon Casanovas, Ester Pares, Maria Porsacoma, Andreu Mindan, Margarita Lloret, Quim Lliuró, Madrona Sala, Mª Teresa Carreras, Pilarin Margalef i Carme Barbarà.