Els avis i àvies de Roses gravaran una pel•lícula, després de l’èxit assolit amb el curtmetratge ‘L’ocell de les plomes blaves’

Taller de Cinema de Roses
La primera reunió del Taller de Cinema de la gent gran de Roses es va celebrar a la Sala dels Miralls del Teatre Municipal

El Taller de Cinema endegat amb molt d’èxit l’any passat per l’Ajuntament de Roses dirigit a la gent gran, es torna a organitzar enguany amb un projecte més ambiciós, fer un pel·lícula en lloc d’un curtmetratge

Taller de Cinema de Roses
La primera reunió del Taller de Cinema de la gent gran de Roses es va celebrar a la Sala dels Miralls del Teatre Municipal

El passat dimecres es va portar a terme la primera reunió de treball del Taller de Cinema per tirar endavant el segon film, en aquest cas un llargmetratge, filmat per la gent gran de Roses, sota la direcció de l’empresa La Tramoia, composada per Margarida Trias i en Bernat Miralpeix.

Una pel·lícula que serà una realitat la primavera vinent després de l’èxit assolit pels avis i àvies de Roses amb el curtmetratge ‘L’ocell de les plomes blaves’.

I en aquesta primera reunió es va establir amb els participants que enguany, en lloc de ser un curtmetratge serà un film de més llarga durada i que el gènere “serà una comèdia perquè els avis i àvies el que volen és fer riure”, va afirmar el regidor de Benestar Social, Marc Danés. Així, a part de fer riure al públic, la gent gran de Roses que va participar en el film de l’any passat, es desmarcarà de l’argument angoixant i fosc del guió de ‘L’ocell de les plomes blaves’, per endinsar-se en un de més alegre i viu.

Cal assenyalar que es tracta d’un Taller de cinema en el que la gent gran hi participa en el procés creatiu i en les diferents fases que intervenen en la gravació d’una pel·lícula, com la interpretació, el guió, la gravació, la producció o el vestuari, per això, enguany, al tractar-se d’un llargmetratge “s’ha establert que en lloc de fer quatre sessions com l’any passat, serà necessari fer-ne 8, de les quals 6 se celebraran abans de Nadal i les dos restants en el nou any, per possibilitar que els avis que també estan en la companyia de JubiTeatre puguin compaginar les dues coses, i la pel·lícula es podrà veure, suposem, al voltant de Setmana Santa”, ha assenyalat Danés.

Per aconseguir-ho, les sessions incloses en el taller de cinema es desenvoluparan cada dilluns, a partir de les 10 del matí. L’espai on s’impartiran les classes i on s’aniran desgranant i treballant en les diferents etapes que intervenen en la gravació, serà el Teatre Municipal.

Què fer si es vol participar en la pel·lícula

Les persones interessades en experimentar com es fa una pel·lícula i ser protagonista de la mateixa poden adreçar-se fins al proper 13 de novembre a les oficines de l’Àrea de Benestar Social, a la Casa del Mar.