Avui, 5 de gener, els nens i nenes viuran la nit més màgica de l’any amb l’arribada dels Reis Mags

Cavalcada dels Reis Mags a Roses

La Cavalcada dels Reis Mags a Roses del passat mes de gener de 2020

Roses acollirà avui la Cavalcada dels Reis Mags, la més espectacular de la comarca de l’Alt Empordà

Els patges van desmuntar ahir la Haima Reial on el Carter dels Reis Mags i la Miftal, la Guardiana de les Claus de totes les cases del món van recollir les cartes i les claus de les llars de Roses.

I el van desmuntar perquè el Carter Reial i la Miftal s’han anat a rebre als Reis Mags, que ja són molt a prop de Roses. Abans de marxar, però, la Guardiana de les Claus li va donar una molt bona notícia al regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, “sí, m’ha dit que ha quedada meravellada de la rebuda que l’han donat tots els nens i nenes de Roses, i que el carinyo que li van mostrar no l’havia viscut mai i em va assegurar que l’any vinent tornarà a Roses, el que vol dir, segurament, que la Miftal per totes les ciutats del món i vindrà sempre a Roses”.

I el Carter Reial i la Miftal s’han anat a rebre als Reis Mags perquè aquesta nit passaran per Roses enmig d’una cavalcada espectacular que s’iniciarà a les 19 hores des de les portes de la Ciutadella i anirà per tota l’Avinguda de Rhode fins arribar a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, on rebran a tota la mainada de Roses després que l’alcalde en funcions, Joan Plana, els hagi donat la benvinguda.

Una cavalcada que, com hem esmentat, serà espectacular, ja que “com en els darrers anys hi participaran malabaristes, animals gegants i lluminosos, saltimbanquis i en la que enguany, com a novetat, hem afegit una banda de música més, així seran tres, una per cada Rei Mag, en lloc de les dues de les edicions anteriors”, ha explicat Ibáñez.

El regidor de Cultura i Festes ha dit també que “malauradament, a la cavalcada també hi seran els carboners, perquè que resulta que a Roses hi han hagut nens i nenes que no s’han portat molt bé i els donaran carbó”.

La Cavalcada dels Reis Mags a Roses, que obrirà el Carter Reial acompanyat de la Miftal serà, per tant, la més espectacular de la comarca de l’Alt Empordà, com així ha estat durant els darrers anys.