Avui, 5 de març, se celebra el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica

Dia Mundial de l’Eficiència Energètica

Un dia per recordar a la població mundial la importància de fer un ús eficient de l’energia, la reducció dels combustibles fòssils i l’ús de les energies renovables

Dia Mundial de l’Eficiència EnergèticaEl 5 de març se celebra el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, una bona ocasió per conscienciar i fer partícips a empreses, entitats, professionals i ciutadania de la responsabilitat que tenim tots en el nou model energètic cap al que ja hem començat a caminar. Una conscienciació de la que també ha volgut prendre part amb la instal·lació la passada setmana de dos punts de recarrega de vehicles elèctrics.

L’origen d’aquesta celebració es remunta al 1998 en què va tenir lloc la Primera Conferència Internacional de l’Eficiència Energètica per debatre sobre la crisi de l’energia, l’eficiència energètica i les possibles solucions. En aquella trobada es va decidir establir una data per recordar a la població mundial la importància de fer un ús eficient de l’energia i reflexionar al voltant de la diversificació energètica, la reducció dels combustibles fóssils i l’ús de les energies renovables.

Aquest any es vol explicar a tots els ciutadans (vegeu vídeo de sota) quin és el seu paper en aquest nou model i com pot passar de ser un consumidor passiu a ser ell qui prengui les decisions sobre la seva pròpia generació energètica, la gestió de la mateixa, el seu consum, i finalment la seva participació en comunitats energètiques a nivell local. El nou model energètic només es podrà implementar del tot si els ciutadans i ciutadanes de Catalunya es transformen en un agent actiu que pren decisions.

El hashtag per seguir i compartir consells d’estalvi i eficiència energètica a les xarxes socials és #DiaEficiènciaEnergetica.